Velocitas 1 – ODO 1 (17-17)

Hallo allemaal,

Gisteren stond de wedstrijd tegen Velocitas op het programma. Ik denk dat vele van jullie de thuiswedstrijd nog kunnen herinneren. Ook al wonnen we vorige week van ZKC, echt goed was het nog niet. Aan ons de taak om deze week wel een goede prestatie neer te zetten.  De tegenstander Velocitas verloor vorige week met 1 punt verschil van Weidevogels. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Velocitas zette meteen de toon door twee doelpunten te scoren. Gelukkig wist Mark de stand gelijk te trekken en aan de hand van Mark, Thijs en Willem liepen we uit naar een 3-6 voorsprong. Helaas kwam Velocitas terug in de wedstrijd en stond het al snel weer 6-6. Willem schoot ons weer op voorsprong wat later ook onze laatste voorsprong bleek te zijn. De doelpunten vielen aan beide kanten, maar helaas liepen we steeds achter de feiten aan. Velocitas stond elke keer met 1 of 2 doelpunten voor wat dus ook resulteerde in een 12-10 achterstand bij rust.

De wedstrijd ging zoals verwacht gelijk op. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft.
Velocitas maakte wederom het eerste doelpunt wat de stand op 13-10 bracht. Het verschil werd echter nooit groter dan 3. Toen Willem en Iris de achterstand verkleinde naar 1 punt, merkten we dat Velocitas inzakte, op dit moment moesten we toeslaan. Velocitas nam nog de leiding maar aan de hand van Thijs en Willem stonden we voor het eerst weer gelijk: 15-15. Marije en Martijn werden ingebracht voor Iris en Michiel. Wederom wisten de tegenstanders de korf 2 keer te vinden. Willem maakte vanaf de stip 17-16 waarna het over een weer wat fysiek werd, wat resulteerde in een rode kaart voor Patrick. Velocitas speelde een lange aanval die werd onderschept door Marije, waarna Thijs heel koelbloedig de 17-17 er in schoot. Beide ploegen kregen nog 1 kans maar scoorde niet. Eindstand 17-17.

Als je het de gehele wedstrijd bekijkt een terechte eindstand. Tuurlijk hadden we deze pot graag gewonnen maar we moeten niet vergeten dat Velocitas een goede ploeg is. Ook als je kijkt naar het scoreverloop mogen we tevreden zijn met dit resultaat. Supporters top dat jullie er waren, mede dankzij jullie support wisten we ons terug in de wedstrijd te vechten!
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen LUNO op het programma, vorige wedstrijd eindigde in een 23-12 overwinning voor ons. Echter biedt dit geen garantie voor succes, ook deze wedstrijd begint weer op 0-0. We hebben jullie dus weer hard nodig volgende week, zodat we met ze alle die 2 punten gaan pakken!

Lotte