Gemengde gevoelens bij ODO A1- ONDO A1: 15-11

En dan hoor je dat op vrijdag een 17-jarige jongen uit Maasland is overleden. Iemand van jou leeftijd, die je (goed) ken. Zo fietste je nog met hem mee, zo is hij er niet meer. Hoe moet je hiermee omgaan? Moet zaterdag de knop weer om. Korfballen. Belangrijk? Welnee. Maar de wedstrijd moet wel gespeeld worden. Kan je de knop omzetten? Tuurlijk niet.

Toch is het ODO A1 gelukt om onder deze moeilijke omstandigheden de wedstrijd te winnen. Aanvankelijk was het moeizaam. Duidelijk was dat de spelers onder hun nivo speelden, mooie kansen gingen er gewoon niet in. Een 1-4 achterstand was het gevolg. Maar langzamerhand kwamen we beter in de wedstrijd. Verdedigend kregen we meer grip, de scoringsmachine kwam op gang en de achterstand wisten we om te buigen na een 6-5 voorsprong met de rust.

Paar tips gegeven waarna ODO A1 bij vlagen liet zien wat korfballen is. Prachtige combinaties werden op de speelvloer vertoond en ook beloond met doelpunten. Ging bij het ene vak wat makkelijker dan bij het andere vak, maar dat is ook korfbal. Kan wel zeggen dat ONDO niets meer had in te brengen de 2e helft, zodat er aan het einde van de wedstrijd een volkomen terechte 15-11 eindstand op het scorebord stond.

Weer 2 hele belangrijke punten erbij. Belangrijk???? Of toch weer niet. Je gaat wel relativeren op zulke momenten. Tuurlijk zijn er belangrijkere dingen in het leven, maar als je dan toch speelt………..

Jullie hebben toch ergens de kracht vandaan kunnen halen om deze prestatie op het veld neer te zetten. Wij wensen de familie Ammerlaan en de vrienden van Thijs heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Zo jong nog.  Niet te bevatten.