VZOD 1 – ODO 1 (15-14)

Afgelopen zaterdag was het tijd voor onze eerste return wedstrijd tegen VZOD in Kudelstaart. Thuis hadden we nipt gewonnen in een spannende wedstrijd, die door ons toen slecht gespeeld was.
We wisten dus dat het spel nu een stuk beter moest en dat, als we vandaag verliezen, we niks aan de winst tegen weidevogels hadden.
We begonnen de wedstrijd goed door twee snelle goals van Thijs.
Ook VZOD begon te scoren en zo ging het redelijk gelijk op. Alleen net voor rust werd het spel van ons net iets minder en zo kon VZOD uit lopen naar twee doelpunten verschil.
In de rust zetten we de puntjes op de i, want twee punten verschil konden we makkelijk nog inhalen. Zeker als we beter ons eigen spel gingen spelen net als afgelopen week tegen weidevogels.
Helaas kwamen we niet veel beter als voor rust de kleedkamer uit. We kregen de ballen niet door het mandje en het spel was nou ook niet om over naar huis te schrijven. 17 minuten lang niet scoren.. dat mag en kan zeker niet op ons niveau.
VZOD scoorde wel en bracht de stand tot zes verschil met nog 13 minuten op de klok. In de tussentijd zijn Iris en Michiel gewisseld voor Diana en Sven. Uiteindelijk wist Lotte 2 keer achter elkaar te scoren. En ook Willem en Thijs scoorde hun doelpuntjes mee, zo was het verschil nog maar twee. Ging het dan toch nog lukken om een overwinning uit de strijd te halen. We kregen er allemaal weer wat vertrouwen in, zeker toen Mark en Lotte de stand weer gelijk maakte naar 14-14.
Met nog 2 min te gaan was alles dus nog mogelijk. VZOD wist goed met de druk om te gaan en maakte er 15-14 van. Wij konden daarna de korf niet meer vinden. Zo verloren we de wedstrijd die zeker aan onze kant erg slecht was.
Dit was er één van de zeven finales… deze verloren we. De komende weken moet er toch echt wat veranderen willen we als een team die andere zes wel winnen.
Met goed korfbal en strijd van de eerste tot de laatste minuut!! Ik heb er vertrouwen in dat we het tot een goed eind gaan brengen.