Achilles (Hg) 2 – ODO 2 (22-15)

De zaalcompetitie is al weer over de helft. Afgelopen zaterdag speelde we onze eerste returnwedstrijd bij koploper Achilles uit Den Haag. Ready en Achilles zijn afgelopen zomer gefuseerd en hebben mede daardoor dus behoorlijk aan kwaliteit gewonnen in hun selectie. Achilles 2 is in onze poule dan ook de te kloppen ploeg. De eerste zaalwedstrijd thuis tegen Achilles ging tot 12-12 gelijk op. Daarna schakelde Achilles een tandje bij en konden we niet meer aanhaken; met uiteindelijk een geflatteerde 12-19 nederlaag tot gevolg.

Dat was voorlopig ook de laatste nederlaag voor het tweede, hierna volgden vijf overwinningen op rij en vorige week een onnodig gelijkspel tegen concurrent Fiks. Ondanks dat gelijke spel tegen Fiks een prima reeks, maar omdat Achilles nog geen punt heeft verloren, begonnen we de wedstrijd op drie punten achterstand en was duidelijk dat we moesten winnen om in het spoor van Achilles te blijven.

Nadat we donderdag het strijdplan hadden doorgenomen en op de training de puntjes op de i hadden gezet, gingen we met veel vertrouwen richting Den Haag. Aan de warming up zou het in ieder geval niet liggen, want de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen waren ongeveer in Rijswijk. Toch begonnen we de wedstrijd niet scherp; we waren te onrustig in de aanval waardoor Achilles een 3-0 voorsprong kon nemen. Daarna kwam de wedstrijd meer in balans, maar het verschil tot aan de rust bleef 2 á 3 goals. Paul’s Pittige Peptalk™ had zoals gebruikelijk het gewenste effect en we kwamen sterk uit de kleedkamer. ODO was nu de betere ploeg en we kwamen terug tot 1 doelpunt verschil.

Verder liet Achilles het helaas niet komen. Net als in de thuiswedstrijd wisten ze te versnellen liep het gat weer op tot vier doelpunten. Met enkele wissels probeerden we het tij nog te keren, maar zonder resultaat. Eindstand 22-15. Geen slechte wedstrijd, maar niet goed genoeg om het Achilles lastig te maken. Het gat bedraagt nu vijf punten, dus de eerste plaats is nu definitief uit zicht lijkt het. Doelstelling is nu om, net als in de heenronde, weer een reeks overwinningen neer te zetten en de tweede plaats veilig te stellen door dit keer Fiks wél te te verslaan.

Volgende week is ZKC 2 onze tegenstander in de Hofstede. Marije gaat u voorzien van een mooi verslag van deze wedstrijd, tenzij ze een teamgenoot weet te vinden die al langer geen verslag heeft gemaakt.

Jannes