ODO 4 – DES (D) 5 (13-8) Sprankelend het nieuwe jaar in

Jawel. U leest het goed. Een sprankelende, eclatante 13-8 overwinning van #4 tegen een heus niet zo slecht DES 5 (want dat wordt ook weer snel geroepen om de prestatie af te zwakken). In een bomvol Hofstede ter gelegenheid van de Maascup hadden de toeschouwers niet te horen gekregen dat #4 al om 16.00 uur uitnam voor deze inhaal competitie wedstrijd. Aldus was het niet bomvol maar zoals na de bom gevallen is akelig spooky leeg. Enfin, waar moet je eigenlijk de motivatie vandaan halen? een inhaalwedstrijd op 2 Januari?? De oogluiken nog op de slaapstand. De hele week geoefend op oliebollen, appelflappen, en drank maar juist niet scherp op de (korf)bal. Alhoewel, op het welhaast nu traditionele ODO Oliebollentoernooi afgelopen dinsdag kon in korte felle wedstrijdjes een soort van geoefend worden. En voerde de gezelligheid de boventoon. Dus. Waar haal je de motivatie vandaan. S.H. te D.P. te M. heeft zijn kerstreces voorlopig verlengd om een kwetsuur goed te laten helen; O.P. te L. moest wel heel ver zoeken in de groeps app om bevestigd te krijgen (wat ie eigenlijk al wist maar het kwam zijn strot niet uit) dat het zijn reservebeurt was. En C.V. te M. had zus B.V. te M. voor den dag gehaald om mee te hobbelen, aangezien C.V. te M. nog steeds herstellende is van de blafhoest. Snap riep al ver van te voren dat het zijn meest fitte dag van het jaar zou worden (en dat belooft wat voor de rest van het jaar). M.v.d. E. te M. weer op de bank voor HET verslag maar nog immer revaliderend met DE knie. Dus waar haal je HET vandaan?

De sporthal was maagdelijk leeg aangezien #4 als eerste mocht aantreden. Dus volop gelegenheid om op tijd op tijd in te schieten en warm te lopen. Tegenstander DES had zich ook al vroeg gemeld wat speaker Snap deed verleiden te zeggen dat ze wat te halen hadden vandaag. Kortom, alle redenen aanwezig om in te kakken alvorens de match zou aanvangen.

In een surprise opstelling (anders kan ik het niet noemen) luttele seconden voor aanvang geopenbaard opdat protesten in de niet aanwezige kiem gesmoord zouden geworden zijn mocht ondergetekende voor het eerst in 7 jaar in de 1e aanval aantreden. Een soort van debuut kan je wel zeggen. Hoe het ook kwam, #4 begon scherp en strijdlustig aan de match in de van temperatuur zeker geen kille Hofstede. Duurde het echt tot een kwartier na aanvang dat de 1e bal door de korf vloog? En dat we een 1-0 voorsprong namen? Scribent M. v.d. E. te M. had geen tijden genoteerd dus ik baseer mij op de sterke verhalen van Snap-assist. Via een vlijmscherpe Jakomijn en zo ook Wilco werd binnen no-time (..)  een 4-1 lead genomen. en stonden we met een alleszins redelijke 6-3 score in de rust de PBPP’s te ontmantelen. wetende dat er toch ook al teveel kansen werden gemist. Altijd kritisch eblijven he. Terwijl het oranje vruchtvleesvocht zich langzaam een weg vocht in de lichamen nam 2e speaker S.H. te M. het voortouw om de puntjes op de voorlopige i te zetten. Gemotiveerd rende #4 weer het veld in en in de wondere wereld van korfbal werd het in plaats van soeverein uitlopen even billen knijpen middels een 6-4 en 6-5 tussenstand. Edoch, de #krasscheknarren rechtten wederom de gebogen ruggegraten en liepen weer uit naar een eigenlijk wel geruststellende 11-6 voorsprong. De onehander (nee geen onesie) van Jakomijn krijgt een speciale vermelding, ik ben mij echter van geen assist bewust. Nog even aan het elastiekje laten denken dat er wat te halen valt via 11-7 en 11-8, om vervolgens ruecksichtlos het karwei af te maken met onder meer de feilloos ingevallen O.P. te L. naar de uiteindelijke al eerder vermelde eclatante zege van 13-8. Een voor ons doen zeker degelijke wedstrijd met veel strijdlust, gewoon een heerlijke pot. De inmiddels binnengestroomde toeschouwers hebben dat op zeker gemist. Ongeslagen in 2016….het voelt hemels!!

 

Rob van der Hak