ODO 1 wint in dying seconds van Velocitas 1

De derde competitiewedstrijd stond zaterdag 21 november op het programma. Voor ODO 1 het veld betrad, liet ODO 2 zien hoe de punten in Maasland gehouden moesten worden. Zij zette een heel goede wedstrijd neer, een dik verdiende overwinning van 17-14 was het resultaat! Een heel mooie opwarmer in een inmiddels volgestroomde hofstede. Een half uurtje achter op schema floot scheidsrechter Fuchs de wedstrijd in. Het werd een wedstrijd waarin de doelpunten makkelijk vielen. Willem opende in de eerste minuut de score met een vrije bal, waarna Velocitas het initiatief nam en op een 1-2 voorsprong kwam. Gedurende de eerste helft golfde het spel heen en weer en bleven beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. Diana liet duidelijk zien waarom zij vandaag de vervanger van de geschorste Sanne was en scoorde voor rust al drie kier. Vlak voor rust keken we helaas tegen een achterstand van 10-12 aan, maar gelukkig bleef Lotte kalm en scoorde nog twee maal voor rust. Met een gelijke stand 12-12 gingen de teams de kleedkamer in. Velocitas kwam helaas een stuk scherper de kleedmaker uit en bleef doorscoren. ODO speelde op zich prima aanvallen, maar wist in deze fase de korf helaas moeilijker te vinden. Een achterstand van 13-17 was het resultaat. Reden voor Patrick om twee verse krachten in het veld te brengen. Marije en Jannes betraden het veld. Laatst genoemde natuurlijk een vertrouwd gezicht in ODO 1. Na een afwezigheid van zes jaar mocht hij laten zien dat hij het korfballen echt nog niet verleerd is. Al na enkele minuten pikte ook hij zijn doelpuntje mee. In de laatste fase van de wedstrijden kwam ODO beetje bij beetje dichterbij Velocitas. Het resultaat was een bloedstollende slotfase, waarin ook het publiek volledig achter ODO ging staan. De sfeer werd steeds beter en de spanning liep op tot een hoogtepunt. ODO kwam terug tot 18-20 door doelpunten van Willem en Thijs, waarna Lotte met twee zelfveroorzaakte stippen de stand op 20-20 bracht. Met nog één minuut op de klok, de bal in de aanval en een joelend publiek verstapte Willem zich helaas. Gelukkig was Rick zich al aan het warmlopen, zodat hij direct het veld in kon. Nog één aanval te gaan om die bevrijdende en winnende goal te maken! Een goede insnij van Marije en het enige schot van Rick deze wedstrijd, zorgde voor die grote ontlading. De Hofstede ontplofte toen het schot van Rick door het gele kunststof viel! 21-20. Met nog 20 seconden op de klok.

Gelukkig wist de verdediging het dicht te houden en bleven de zwaarbevochten punten in Maasland. Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien, met veel strijd, spanning, veel doelpunten en uiteindelijk een goed resultaat. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en ook volgende week punten te pakken bij Luno, in Linschoten, om 19.45. Publiek bedankt voor jullie support en hopelijk tot de volgende keer!