ODO 6 – Avanti (P) 10 (6-8)

ODO 6 LAAT ZICH VERRASSEN DOOR AVANTI 10.
Voor ODO 6 stond vandaag de tweede zaalwedstrijd op het programma. Tegenstander was een bekende, Avanti 10, waar ook in de veldcompetitie tegen gespeeld is. Deze wedstrijd werd toen onder het genot van een najaarszonnetje ruim gewonnen. Er stond vandaag echter een heel gedreven Avanti 10 binnen de lijnen, wat ook flinke stappen gemaakt heeft sinds de veldwedstrijd. Koen wist de openingstreffer te maken, maar scheidsrechter Hans van Gastel legde in de daar op volgende aanval de bal aan de andere kant op de strafworpstip. Dit buitenkansje werd netjes afgerond daar de gasten uit Pynacker. Het tweede aanvalvak wist de korf niet de vinden. Dit in tegenstelling van de gasten die met twee snelle doelpunten een 1-3 voorsprong namen. Maar wij hebben Koen, dus geen probleem. Hij maakte binnen een minuut gewoon twee doelpunten, waardoor we weer gelijk stonden. Dat waren zes doelpunten in evenveel minuten, dus het publiek ging er eens goed voor zitten. Nu brak er echter een mindere fase aan voor de Maaslandse ploeg. De gasten maakte er 3-4 van en toen was het aan beide kanten lange tijd stil. De ploegen knokten voor wat ze waard waren, maar de bal wilde niet door de korf. Dit werd dan ook de ruststand voor vandaag.
Na de mandarijnen werd het niet veel beter. Avanti bracht direct een verse heer binnen de lijnen, maar dit leverde niet gewenste resultaat op. Na een viertal minuten wist Arjen dan eindelijk de korf weer eens te vinden, maar toen werden er even later in de verdediging toch weer de verkeerde keuzes gemaakt. Hier maakten de gasten dankbaar gebruik van en wisten weer uit te lopen naar 4-7. Vervangend coach Anton besloot in te grijpen en bracht Wouter en Emma binnen de lijnen. Wouter tekende gelijk voor de vijfde treffer voor ODO en niet veel later wist Koen met zijn vierde doelpunt weer voor de aansluiting te zorgen. De gelijkmaker bleef echter uit en niet veel later wisten de gasten de genade klap toe te dienen toen zij er vlak voor tijd 6-8 van maakten. ODO ging nog wel op jacht naar doelpunten, maar Avanti maakte verdedigend geen fouten. Met veel druk op de ballijnen wisten zij de ODO aanvallen aardig te ontregelen, waardoor meer Maaslandse doelpunten uit bleven. Na deze nederlaag is ODO 6 nog zonder punten in de zaal, waar zij op het veld bovenin de poule meedraaien. Een kwestie van vertrouwen dus. Gewoon doorgaan met trainen dan komen de overwinningen van zelf. Volgende week speelt ODO 6 uit in Delft tegen Excelsior 6 in de Buitenhof. Wie weet worden daar de eerste punten gepakt.