RWA 2 – ODO 2 (13-9)

RWA 2 – ODO 2
Een mooie zaterdag om lekker te korfballen en punten te pakken… Het leek zo’n mooi vooruitzicht. Prima tegenstander, goede scheids. Ondanks ons redelijke spel mocht het tegen RWA weer niet zo zijn. Veel kansen, te weinig raak. Gezien de grote schare supporters, leek het mij eens interessanter om een weekje ODO 2 te beschrijven dan een uitgebreid wedstrijdverslag. Weer eens wat anders. Voor de afwisseling een kijkje in de keuken (=mooie woordspeling, al zeg ik het zelf, aangezien wij komende zaterdag de maaltijd verzorgen!) van ODO 2:
De voorbereiding van ODO 2, ook wel Jong ODO genoemd, begint al op zondag. Dit verslag was al wat later door onze uitlooptraining deze morgen. Vaste prik voor Jong ODO na een wedstrijd. Even uitlopen, wat rondjes om het valt en vervolgens een balletje schieten om de armpjes los te houden.
‘s Maandags starten we altijd met de video-analyse en de nabespreking van de afgelopen wedstrijd. Vervolgens storten we ons op het intervisiegesprek, gevolgd door ons functioneringsgesprek. Zo is een avondje al snel gevuld. De dinsdagtraining wordt gegeven door ons aller Patrick. Zoals ik heb vernomen een prima training waarbij de ontspanning door oefening hoog in het vaandel staat.
Op woensdag start de voorbereiding alweer voor de komende wedstrijd. Uitgebreide analyses van tegenstanders worden aan ons getoond. Tactieken worden uitgedacht, plannen besproken en doorgenomen. Op donderdag trachten we deze dan uit te voeren. Deze training is meestal achter gesloten deuren om tegenstanders niet wijzer te maken. Deze week was Paul deels afwezig vanwege scoutingsperikelen in Polen of was het nu de komende Europese tegenstander? Dat ben ik even kwijt. Er gebeurt ook van alles in zo’n weekje ODO 2. André P. en Henk G. namen de honneurs waar.
Leuke oefeningen waar ik dit keer als ouwe lekker achter de jonkies mocht aanrennen, helemaal top! De vrijdag is een ieder vrij om aan de persoonlijke korfbalontwikkeling te werken en zich optimaal voor te bereiden voor de zaterdag. ODO 2 is dan voornamelijk te vinden in het krachthonk, of bij de mental coach, of op het ODO-veld met een personal trainer. En dan op zaterdag de wedstrijd…
Genoeg gekheid op een stokje. We zijn echt op de goede weg. We werken hard met z’n allen. De punten kunnen niet uitblijven. Dat geloof ik niet. Zaterdag komt SDO naar Maasland. Ook zij kunnen de punten goed gebruiken. We zullen er alles aan moeten doen om ze voor te blijven op de ranglijst.
Ook volgende week saté met ODO 2, eten jullie ook mee? Die saté zal nog lekkerder smaken met twee punten in de pocket!
@Marije: Idee waar ik het over had, viel een beetje in het water vandaag, wie weet een andere keer.
@Diana: Hopelijk valt de blessure mee!
@Claire: Jij mag toch het volgende stukje schrijven, dat wilde je toch of heb ik je vergeten begrepen?
@Jenny: Bedankt weer voor het reserve zitten.
@Erik: Bedankt voor coachen.

Sven