ODO 4 – Valto 4 (8-15)

Gerard Cox (wie is dat ook alweer) zong het al…tis weer voorbij die mooie zomer, de zomer die begon zowat in mei, maar je dacht dat er geen einde aan zou komen, maar voordat je het weet is die zomer alweer lang voorbij. Nu, gisteren was daar aan de Baanderheer nog helemaal niks van te merken, gezien de zon en aangename temperatuur. Ook al weten we dat het echt wel voorbij is die zomer. Waar ook een eind aan komt is een reeks. Dat is nou eenmaal het mooie aan een reeks, er is een begin en er is een eind van de reeks. De reeks van #4 was historisch gezien misschien wel de langste ooit. En als je je wentelt in die luxe gedachte dan ligt overmoed altijd op de loer. Zo niet bij #krasscheknarren2.015. De ambitie lag/ligt nog immer huizenhoog soms wel torenhoog. Vandaag tegen koploper Valto was het vooral de vraag ‘waarom zou de reeks hier moeten eindigen’? Het karakter van een regionale subtopper werd nog eens benadrukt door het invliegen van een scheidsrechter van Valto, om de wedstrijd te leiden. De resources om en nabij Odo waren uitgeput. Ook die challenge ging #4 met verve aan. Aldus. Zonder BB te M., CV te M., MvdEvN. te M. en count down tot zijn rentree WG te M. en SH te DP te M. op de bank met reserves LV te M. en JM te M., startte #4 met JS te M. in de basis erbij. Op een welhaast zinderend Baanderheer waar zowaar enkele toeschouwers naast de gevallen herfstbladeren te bewonderen waren, zette #4 een alleszins acceptabele 1e helft op de mat wat leidde tot een 6-8 tussenstand. Voorwaar een degelijke basis voor de 2e helft…d’r op en d’r over! Echter rien ne va plus zeg maar letterlijk …Valto scoorde wel en wij niet ondanks voldoende aanwezige kansen hiertoe. Via 6-12 werd het uitzicht op een voortzetting van de reeks steeds mistiger en leidde uiteindelijk tot een alleszeggende 8-15 nederlaag. Kansloos? Nee zeker niet, als er al een dag was geweest dat we van Valto 4 hadden kunnen winnen, dan was het vandaag geweest. Of gister, zoals U wilt. De reeks c’est fini. Deze reeks aldus. Het voordeel van een beeindigde reeks is dat er weer een nieuwe reeks opgebouwd kan worden. En daar gaat #4 onversaagd mee door.

Volgende week ontbreekt Uw reporter i.v.m. een afwezigheid. Ben benieuwd wie de mystery verslaggever wordt…

Rob van der Hak