ODO 6 toont veerkracht en verslaat de Meervogels (13-10)

ODO 6 toont veerkracht en verslaat de Meervogels.

Odo 6 is aan een lekker seizoen bezig en staat daardoor op de tweede plaats in de poule. Tegenstander van vandaag was de Meervogels 5, wat ook op de tweede plaats staat. Er zouden vandaag dus goede zaken gedaan kunnen worden. Onder leiding van Kees van Popering werd aan de wedstrijd begonnen. Het is wel een beetje bekend dat ODO 6 een slow starter team is, maar vandaag deze ze er toch wat langer over als wat we gewend zijn. Pas na een kwartier spelen wist Coriene voor het eerst de korf te vinden. De Meervogels hadden er intussen al vijf in liggen en wisten nog niet van ophouden. De gasten wisten hun voorsprong uit te bouwen tot 1-7, maar toen begon ODO 6 dan toch te draaien. In de slotminuten tot de rust wisten Coriene en Rianne de ruststand op 3-7 te zetten.

In de rust zal Bram ongetwijfeld de nodige feedback gegeven hebben om deze wedstrijd nog te doen kantelen. Het begin van de tweede helft was echter weer voor de gasten, die hun voorsprong weer terug brachten naar zes verschil. In deze ogenschijnlijke kansloze situatie ging er een slot op de ODO korf en gingen de spelers met goed opgezette aanvallen op jacht naar doelpunten. Met twee snelle doelpunten van Wouter en Coriene werd de achtervolging ingezet. Na de vakwisseling liet Koen ook weer eens van zich spreken. Waar het in de eerste helft maar niet wilde lukken met zijn schoten, was hij nu wel zuiver. Met twee afstandschoten was de achterstand gereduceerd tot twee en was de wedstrijd weer open. Toen Bart even later de aansluiting maakte sloegen de zenuwen blijkbaar toe. Er volgden een doelpuntloze periode van 14 minuten, waarin gelukkig verdedigend geen fouten werden gemaakt. Met nog tien minuten te gaan was het Rianne die ODO langszij bracht, waarna Koen met weer twee afstandschoten ODO voor het eerst op voorsprong zette. Rianne gooide met haar afgeronde doorloop de wedstrijd in het slot te gooien door er drie minuten voor tijd 12-9 van te maken. In de laatste minuut wist ook De Meervogels eindelijk weer de korf te vinden, maar de eindstand werd door Koen op het bord geschoten. Bij 13-10 floot Kees voor het laatst en was er weer een overwinning binnen gehaald en is ODO 6 nu koploper in de poule. Hierin staat Excelsior met één puntje minder op de tweede plaats, maar zij hebben een wedstrijd minder gespeeld. Volgende week alweer de laatste veldwedstrijd voor de zaal. ODO 6 gaat dan op visite bij buurvereniging Valto om daar met Valto 6 te gaan strijden om de punten.

Publiek bedankt voor jullie support en graag tot volgende week.