ODO 4 – Avanti (P) 5 (16-10) Ja u leest het goed

Soeverein, tikkie-takka korfbal, geen moment het elastiek (waar normaal gesproken tegenstanders aan hangen met het idee dat er nog wat te halen valt), suprematie, er op en er over, je tegenstander je hol laten zien, al bij rust vooruitgestoken borstpartijen, en wat diesch meer zij… U raadt het l #4 heeft weer eens een glorieuze overwinning behaald. Ennuh, niet zeuren he, dit is al de 2e in een reeks.
Alhoewel de voorbereidingen nog steeds doordrenkt zijn van Dirndl en lederhosen met het oog op het Oktoberfest maaltijd gebeuren op 26 September (U.KOMT.TOCH.OOK?) was het vizier deze week al rap gericht op de thuiswedstrijd tegen eee ongetwijfeld jong en hardlopend Avanti 5. Met J.v.G. te R. bijna M. in de basis, Snap op de bank (ook niet verkeerd) en C.V. te M. in de pocket voor de 2e helft, B.B. te M. nog steeds niet debuterend want afwezig, de bijna voor een kijkoperatie staande M. v.d. E.-v.N. dit keer met zin (..) op de bank onder supervisie van schoonmoe A.v.d.E. te M. en L.v.P. te M. ook nog op de bank kon de wedstrijd aanvangen. Onder leiding van een jolige/goedlachse scheidsrechter die in ieder geval naar onze mening de gehele wedstrijd in nagenoeg goede banen heeft geleid. Via 1-0, 1-1, 3-1, 3-3 liepen de #krasscheknarren uit naar een comfortabele voorsprong bij rust van 10-5. Aldus werd met enige voldoening de thee en vitaminedrankjes genuttigd. Uiteraard waren we er nog niet. De 2e helft werd weer scherp ingezet en via 11-5 en 12-5 werd het Avanti wel duidelijk dat er echt niets te halen viel. Niet iedereen kon daar goed mee omgaan en dan is het toch wel triest dat er een dame zowat jankend van het strijdtoneel verdwijnt omdat ze het zat is. Uiteraard werden de mooiste combinaties gezocht en gevonden (en soms ook niet, he) en hier uit volgden veel mooie doelpunten. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 16-10, een voor #4 begrippen zeeeeeeer ruime zege. Uiteraard werd dit op het terras gevierd met een drankje. En en passant werd nog horecapersoneel geronseld in de persoon van de lieftallige pedicure C.K. te H.V. die meende dat ze wel op enige horeca ervaring kan buigen. Terstond werd de daartoe passende kleding – dirndl – aan haar uitgereikt. We zijn benieuwd, Carmen!

Volgend week de topper tegen DES, waarna we gekleed in lederhosen en dirndls richting de Baanderheer zullen vertrekken om het Oktoberfest in goede banen te leiden.