ODO vergeet eerste helft mee te scoren en verliest van Achilles (19-16)

DEN HAAG – Na drie verdiende overwinningen van ODO uit Maasland, beloofde de wedstrijd tegen het ook nog ongeslagen Achilles een spannende en belangrijke wedstrijd te worden. Achilles staat samen met ODO en KOAG uit Krimpen ongeslagen bovenaan in de tweede klasse F.

Om 15.30 floot scheidsrechter de Graaf de wedstrijd in. ODO startte in een iets andere opstelling dan normaal, waardoor vooral in het begin nog even gezocht moest worden naar het vertrouwde spel. Achilles opende de score met een vrije bal. Maar gelukkig kon ODO snel antwoorden met een schot van Willem, Lotte en een vrije bal van Sanne. De wedstrijd was direct los. Een goede start van ODO, wat na ongeveer een kwartier een voorsprong van 2-4 op het scorebord zag staan. Helaas zakte daarna het tempo, de passie en de kwaliteit van het spel van ODO naar een dieptepunt. De doelpuntenproductie stokte, terwijl Achilles de ballen er wel in bleef gooien. Helaas wist ODO het niveau van de eerste tien minuten niet meer terug te pakken in de eerste helft. Hierdoor keek ODO met rust tegen een achterstand van 10-6 aan. Een tussenstand die ODO geheel aan zichzelf te wijten had. Tijdens de rust werden de koppies dezelfde kant op gezet. Vooral aanvallend moesten het geloof in de schoten er blijven, ook moest met dezelfde passie en inzet gespeeld worden als de eerste tien minuten. Gelukkig kon ODO zich de tweede helft goed herpakken. De eerste twee doelpunten na rust waren dan wel voor Achilles, maar ODO wist zich terug te knokken in de wedstrijd. Aanvallen werden langer, er was meer beweging en ook werd iets vaker doorbewogen na het eerste schot, waardoor we meer korte kansen kregen. Na tien minuten in de tweede helft stond het 13-9, door doelpunten van Sanne A, Mark en Iris. Nu was het zaak om het gat te gaan verkleinen naar twee doelpunten. ODO bleef scoren, door twee strafworpen van Willem en Lotte, maar helaas was het ook Achilles wat steeds weer het doelpuntje meepikte. Het gat werd weliswaar verkleind naar drie doelpunten, maar helaas wist ODO het steeds net niet voor elkaar te krijgen naar de twee doelpunten te komen. Alleen aan het einde van de wedstrijd leek het dan toch te lukken. Met 18-16 op het scorebord en nog drie minuten spelen, hoopte ODO nog op een stuntje. Helaas konden we toen de kansen niet afmaken en viel de treffer aan de andere kant. De eindstand werd hiermee op 19-16 in het voordeel van Achilles gezet. Helaas heeft ODO de tweede fase van de eerste helft niet het ‘normale’ niveau gehaald, als dit wel zo was geweest was de uitslag misschien heel anders geweest. Maargoed, achteraf is het mooi wonen…….

Volgende week staat de volgende leuke wedstrijd op het programma. Dan is KOAG uit Krimpen de opponent. KOAG is nu samen met Achilles koploper in de poule. Een tegenstander waar we zeker van kunnen winnen, als we gewoon ons normale niveau halen. De wedstrijd wordt aanstaande zaterdag om 16.00 afgewerkt op sportpark de Commandeur. Wij hopen weer op veel supporters. Na de wedstrijd is er weer gelegenheid om lekker te blijven eten. Dit keer met het thema: Es ist Zeit für Oktoberfest; Jetzt geht’s los! Met overheerlijke Rösti, kartoffelsalat (olé, olé, olé…..), broodje bratwurst met sauerkraut en als toetje hausgemachte apfelstrudel omlijst met heerlijke Duitse hoempapa en après ski geluiden.