ODO 2 – PKC/SWKGroep 4 (9-14)

Beste lezers,

Het zag er naar uit dat het een regenachtige dag zou worden. Ik kan u vertellen, er is geen druppel gevallen en het was heerlijk korfbalweer.

Wij mochten het vandaag opnemen tegen PKC 4. PKC doet toch al snel denken aan de korfbal league. Gelukkig werd ons nog even duidelijk verteld dat het het vierde was en dat we uit moesten gaan van onze eigen kracht. Want die kracht die is er.

Dat lieten we ook zien in de eerste 10 minuten. Het eerste doelpunt viel aan onze kant. Een doorlooper, zoals Patrick het altijd noemt. Het was een goede actie uit de tweede kans na het schot, waar we donderdag op de training onder leiding van André en Henk op getraind hadden. Buiten het feit dat er in de eerste helft veel balverlies was, hebben we toch 1-0, 2-0, 3-1 en 5-4 voor gestaan. De laatste stand was dan ook meteen de rust stand.

Waar het deels mis ging is dat we er in de tweede helft 9 op rij hebben doorgelaten, waar wij er zelf maar 1 maakte. 9 is in de afgelopen wedstrijden een beetje een vervelend terugkomend getal. We hebben er drie wedstrijden op rij maar 9 gemaakt. Vorige week hebben we er mee gewonnen, maar het scorend vermogen moet duidelijk omhoog.

Toen stond het inmiddels 6-12. De eindstand is 9-14 geworden.

De heren van de a1, Wouter en Daan, hebben goed ingevallen en laten zien dat ze zeker niet onderdoen voor de selectie leden.  De bank was goed vertegenwoordigd met Jenny en Thom S en zowel de coach als het publiek was hoorbaar aanwezig, maar helaas,  al met al niet genoeg om de punten en Maasland te houden.

Volgende week is gaan we Maassluis laten zien dat we van die 9 afkomen en nemen we twee punten mee naar Maasland. Want zoals al gezegt is, de kracht die is er… Volgende week weer een poging om dat te laten zien. Marije mag daar een mooi verslag over schrijven.

Een fijne week toegewenst,

Maaike