ODO A1 – ONDO (G) A1   20-13

Door Lotte Dingjan

Hallo allemaal,

Dit was het dan alweer. Het seizoen is voorbij gevlogen. Aan mij de eer om een stuk te schrijven over de allerlaatste wedstrijd en mijn ervaringen van het afgelopen jaar.
Allereerst wil ik beginnen bij het begin.

Dit jaar speelden we met een (bijna) geheel ander team dan vorig jaar. Ook kregen we een nieuwe coach van buitenaf: Lennart. Al snel was het duidelijk dat we er allemaal vol voor zouden gaan ook al zou het waarschijnlijk in het begin wel wat moeizaam gaan, omdat wij natuurlijk al lang niet meer samen hadden gespeeld.

De 1e helft van het veldseizoen speelden we goed en zo gingen we ook met een goed gevoel (en een 4e plaats) de zaal in.
De zaalperiode begonnen we met een aantal blessures waardoor we de 1e paar wedstrijden niet met het gehele team konden starten. Ook gingen we een lastige periode tergemoet met een wisseling van coach. Ook al had dit invloed op ons, we gingen er vol voor. Gelukkig waren daar onze redders in nood: Henk en André. Helaas degradeerden wij wel in deze rare poule, maar gelukkig mogen we na het krijgen van een wildcard blijven in de 1e klasse.

De 2 helft van het veldseizoen wilden we het seizoen goed afsluiten met goed spel. De enige keer dat we echt werden weggespeeld was door Achilles, die ook terecht kampioen zijn geworden.

De laatste wedstrijd tegen ONDO was een wedstrijd waarin we vooral moesten genieten, en uiteraard wilden we revanche nemen op de wedstrijd in de zaal.  In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Hierdoor stond er een 5-5 tussenstand op het bord. Hierna liepen we weg, waardoor we met een 10-5 tussenstand gingen rusten.  In de rust werd duidelijk dat we zo door moesten gaan. Dit deden we ook.
We liepen verder en verder uit waardoor de wedstrijd al snel gespeeld was.

Gelukkig kon Thom zijn rentree maken na ongeveer 3 maanden blessureleed. Dit bekroonde hij met een doelpunt. Ook Lennart mag vernoemd worden na zijn 10 doelpunten, met name in strafworpen was hij loepzuiver: 6 uit 6.  Dan hebben we Daan onze reboundkoning, iedereen kon constant aan blijven leggen omdat hij (alweer) heer en meester was. Wouter was vandaag ook weer loepzuiver met name in de korte kansen. En Niek die constant ballen onderschepte, vele mooie assists gaf en ook zijn strafworpen 2 uit 2 keurig afmaakten. Claire onze reboundkoningin, waardoor wij constant aan konden blijven leggen. Loraine de strafworpenversierder waardoor we voor het eerst een gaatje van 2 maakten. Nikki die haar tegenstandster helemaal de wedstrijd uitverdedigden. Lotte V, die zo scherp was deze week op de training en dat ook liet blijken in de 10 minuten dat ze speelden. Zo kwamen we ook uit op een dikverdiende 20-13 overwinning.

Dan onze trainers: Lennart bedankt voor het (korte) seizoen, ook al liep het niet als gepland we hebben in deze tijd veel van je geleerd!
Henk en Andre bedankt dat jullie onze trainers wilden zijn, we hebben veel van jullie geleerd, met jullie inzet, spelinzicht en kennis zijn wij een stuk wijzer en beter geworden.

Deze wedstrijd hebben we als een hecht team gewonnen, kortom een hele goede afsluiting van dit jaar.
Als laatste wil ik de reserves en supporters bedanken. Mede dankzij jullie hebben we er een mooi seizoen van kunnen maken.