Phoenix 2 – ODO 2   10-11

Door Diana

Vandaag speelden we met het tweede een late wedstrijd in Zoetermeer. Nadat we ruim op tijd waren vertrokken en een goede voorbereiding hadden getroffen, begonnen we om 18.00 uur met de wedstrijd. ODO probeerde vanaf het begin te laten zien dat we vol voor de twee punten gingen, maar vooral aanvallend ging het af en toe moeizaam. Ook bij de goed uitgespeelde kansen wilde de bal er meestal niet in, dit gebeurde ook aan de kant van Phoenix. Na ruim een kwartier spelen stond er pas 1-3 op het bord. De rest van de eerste helft was het beeld hetzelfde: ODO liet meer zien de punten mee naar huis te willen nemen, maar aan beide kanten ging het scoren niet vanzelf. Uiteindelijk werd de ruststand (volgens mij) 1-6.

Het was belangrijk dat we na de rust wat slimmer gingen verdedigen, zodat het aantal kansen van hun af zou nemen. Het waren constant dezelfde hoofdaanvallers bij Phoenix en daar moesten wij op inspelen. Aanvallend moesten we meer ons eigen spel blijven spelen ondanks dat Phoenix in het ene vak aan extreem voorverdedigen en in het andere vak aan extreem achterverdedigen deed.

Bij aanvang van de tweede helft was de prioriteit het uitbouwen van de voorsprong. Dit lukte en we kwamen op een 1-8 voorsprong. Phoenix werd steeds geïrriteerder op alles en iedereen en vooral op elkaar. Het leek alsof de punten binnen waren. Helaas wisten ze tweemaal op rij te scoren, waardoor er toch weer een beetje hoop terugkwam. Er werden twee heren gewisseld bij Phoenix en ze gingen vol op de aanval. Wij zagen de voorsprong afnemen naar 9-5. Maar ODO was er ook nog niet klaar mee. Sven en Rick kwamen erin voor Thom en Martijn M. Met rust en goed opgezette aanvallen wist dit vak uiteindelijk te scoren. Maar Phoenix had opeens het licht gezien en begon aan een inhaalreeks. Bij ODO ging dat ten kosten van hier en daar wat kleine blessuregevalletjes en een plakkie kaas voor de coach (die overigens achteraf terecht werd kwijtgescholden). Lotte D kwam er vijf minuten voor tijd in voor Cynthia. Het was zaak voor ODO om de laatste twee minuten de twee punten voorsprong vast te houden. Phoenix ging voor het welbekende 'alles of niets'. Hierdoor wisten ze één minuut voor tijd te scoren. De taak van de aanval van ODO was om de bal in bezit te houden, want 'als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren', aldus Johan Cruijff. Toch wist Phoenix de bal nog één keer te onderscheppen, maar dit was ook het moment dat de scheids afloot. De scheids heeft overigens een prima wedstrijd gefloten en vooral zijn positiviteit is een complimentje waard. De eindstand was 10-11. De wedstrijd had geen vijf minuten langer moeten duren, maar wij hadden het ook nooit zo ver moeten laten komen. Uiteindelijk zijn de punten het belangrijkst en die zijn in de pocket!! Een maand geleden dachten we dat we gedegradeerd waren en nu is er weer volop kans. Over twee weken gaan we de laatste puntjes van dit seizoen binnenhalen en wel op ons eigen veldje in Maasland. Tot dan!