ODO C3 – Valto C3   3-2

Door Lotte Dingjan

Hoi C3,

deze zaterdag hadden we alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Wat ik dus ook met jullie had afgesproken is dat we er een leuke laatste wedstrijd van zouden maken. Jullie wilden zelf heel graag winnen en vooral ook met goed spel. Vorige keer hadden we van Valto gewonnen en dat kwam vooral omdat het tempo heel hoog lag. Omdat het vandaag geen lekker weer was zou de plaatsing extra belangrijk zijn.

In de regen begonnen we aan de wedstrijd. We begonnen goed zetten goede aanvallen neer en konden over verschillende schijven schieten. Hieruit kwam ook de 1-0 voor ons. Hierna ging het om eerlijk te zijn best wel slecht. We verdedigden goed, maar wilden zo graag aanvallen dat we elke bal er overheen gooiden en omdat Valto veel scherper was ook elke bal kwijt waren. Dit was echt zonde, zo kwamen wij niet in ons eigen spel en kregen we veel te weinig kansen om te scoren. Aan het einde van de eerste helft scoorden Valto 2x waardoor wij in de rust achterstonden.

Het ontbrak aan scherpte, dit moest beter wilden wij de laatste wedstrijd goed en leuk afsluiten. Ik zag aan jullie in de rust dat jullie er van baalden maar dat jullie extra gemotiveerd waren om het goed te maken in de 2e helft. Na de rust hadden jullie het licht weer gezien. Complimenten aan het hele team over de omschakeling van slecht naar prima korfbal! Ik heb bijna geen plaatsfout meer gezien. Hierdoor konden wij goede aanvallen neerzetten en hadden we elke bal die los was, waardoor Valto nu achter de feiten aanliep. Uiteindelijk scoorden wij nog 2x en hielden we verdedigend prima stand.

Een overwinning waarbij ik vooral trots ben op het feit dat jullie de wedstrijd zo hebben kunnen kantelen en de tweede helft echt super goed hebben gespeeld! Jullie zijn stuk voor stuk gegroeid dit jaar. Als je kijkt naar het begin van het seizoen, toen we elke wedstrijd dik verloren en nu dat we bijna alles winnen en bovenin meedraaien! Dat is een super prestatie die jullie met zijn allen hebben geleverd! Ik ben super trots op jullie!!