Phoenix C1 – ODO C1   3-5 het zoet der overwinning…

Door Rob van der Hak

Voor de 2e keer dit seizoen mee als invalcoach. In de zaal werd een overwinning behaald, dus in het praatje vooraf met de goede aanwijzigingen van coaches Sanne en Sanne werd natuurlijk ook gezegd dat we dit kunststukje konden herhalen. De zwakke punten (eigenlijk alleen de concentratie in de 2e helft, het 'weggeven' van de wedstrijd) werden besproken en ook het plan hoe te spelen met de toch wel redelijk sterke wind. Phoenix speelt behoorlijk fysiek spel en het was aan jullie de uitdaging om daar niet in mee te gaan. En dat deden jullie geweldig! In een leuke wedstrijd (vooral van onze kant, he)  startten we overweldigend met goed aanvallen, waarbij Jaline 2x achter elkaar scoorde. Daarna bleek ook wel hoe Phoenix wilde spelen. In de 2e aangeef werd veel gespeeld op de doorbraak, en/of wegtrekken kort bij de korf. De 2e aangeef werd na enig overleg goed opgevangen door jullie, waardoor die doorbraken bijna niet meer voorkwamen. Wegtrekballetjes wel, maar zoals besproken…dat is het risico van zo verdedigen. Phoenix kwam daardoor wel op 1-2 maar ook Jim wist met een mooie wegtrekbal te scoren, 1-3.. Hierna scoorde Kim via een mooie doorloopbal 1-4 en kon Phoenix niet echt een vuist maken. Helaas kort voor rust weer een wegtrekbal van Phoenix, 2-4 ruststand. In die rust de puntjes op de i gezet en afgesproken die 2e helft net zo geconcentreerd te spelen. En dat deden jullie ook!! Kort na het begin van de 2e helft maakten we al 2-5 door een mooi schot van Iris. Halverwege de 2e helft scoorde Phoenix nog 1x  maar de overwinning kon worden binnengehaald en de punten mee naar Maasland. C1, de chauffeurs en ik waren trots op jullie!! (en jullie coaches Sanne en Sanne natuurlijk ook)