ODO 4 – Excelsior (D) 4   10-11 Net niet…

Door Rob van der Hak

Vandaag tegen koploper en titelpretendent Excelsior. De uitwedstrijd eindigde in 18-9 en gezien de statistieken van #4 na de herstart op het veld, 1 luttel punt) weinig pretenties aan onze kant om aanspraak te maken op een goed resultaat. BdV te M. completeerde het team en op de bank M.en N. v. V. te M. en R., en L.v.P. te M. Alrasch wist Excelsior navenant aan hun aspiraties de wedstrijd naar hun hand te zetten getuige het scoreverloop na 18 minuten: 0 – 5…..Maar de krasche knarren rechtten de rug en probeerden een stuk onverzettelijkheid tegen weer een monsternederlaag te tonen. Niet dat het spel echt indrukwekkend werd maar gestaag wist #4 de stand te verkleinen, middels een tussenstand van 3-5 na 25 minuten. Om en om scorend wisten de beide teams een ruststand van 6-8 op het bord te zetten en was zoals wij dat zeggen 'alles' nog mogelijk. De eerste score na rust was voor ODO en de aansluiting leek dus nabij.  Helaas herpakte Excelsior zich naar 7-10 en leek een stunt  (want daarover praat je toch wel) veel verder weg. Maar, opnieuw kraakten de krassche knarren ruggen van het rechten en via 8-10 en 9-10 werd wederom de aansluiting gezocht. Zelfs bij 9-11 gevolgd door 10-11 leek een punt of 2 zelfs nog opportuun, maar helaas stokte de produktie bij #4 ondanks een veelheid aan te benutten kansen. Met toch wel een kater of 2 en veel zuur werd de wedstrijd beeindigd met een 10-11 overwinning voor de Delftenaren. Al heel snel (bij het bereiken van de zijlijn) overwon de trots van een goede pot het van het zuur en kan deze wedstrijd weer worden bijgeschreven in de roemruchte annalen van #4. Nu nog een paar keer de punten wel ophalen!!