ODO PAKT WEER LAST MINUT WINST OP BMC.

Voor het vlaggenschip stond dit weekend de laatste verre uitwedstrijd op het programma. Door het tijdstip van de wedstrijd en daarnaast de nodige geblesseerden en afwezigen, was het voor Thijs een hele puzzel om alle teams weer compleet te krijgen. Met Marije op de plaats van Sanne A werd naar Berlicum vertrokken. Onderweg zouden we Leonie nog oppikken, die zelf met Dijkvogels 3 in Spijkernisse gespeeld had. Door een misverstandje ging deze actie niet zo soepel als van te voren gepland, waardoor we wat later in Berlicum aankwamen. Na de eerste kennismaking met het grasveld trokken we ons even terug voor een praatje. De moeizame overwinning in Maasland kwam ook ter sprake en er werd afgesproken dit deze keer heel anders te doen. Met vier A1 reserves, die mooi op tijd werden afgeleverd door Jaap van Waardenburg, op de bank werd er aan de wedstrijd begonnen. Hoewel er donderdag op de kleine veldafmeting getraind was, bleek het toch nog wennen voor de Maaslanders. Het was scheidsrechter Schut die deze wedstrijd zou leiden, maar al snel werd duidelijk dat hij vandaag niet erg scherp was. Vanaf het begin werden er pittige duels uitgevochten waar geen consequenties aan verbonden werden. ODO nam vanaf het begin het initiatief en wist via Iris de score te openen. Het lukte de Maaslanders echter niet om de vele kansen af te ronden. Hierdoor ging de eerste helft gelijk op met dan ODO en dan weer de thuisploeg op een kleine voorsprong. Vooral het eerste aanvalvak van ODO had het vandaag lastig op het gras. Bij de 5-5 tussenstand werd het laatste kwartier naar rust ingegaan. De ODO verdediging wist met hand en tand onze korf de verdedigen. Judith wist er voor te zorgen dat we met een 5-7 voorsprong de kleedkamers konden opzoeken.
Dat er nog ruimte voor verbetering was hoefde Dirk niet te vertellen. Er werd dus met alle goede bedoelingen aan het tweede deel begonnen. Vooral de frustraties naar de scheidsrechter moesten minder, zodat alle energie in het korfballen gestoken kon worden. De thuisploeg was ook weer opgepept in de kleedkamer en wist de stand weer gelijk te trekken bij 7-7. BMC rook inmiddels kans op één of twee punten door het matige spel van ODO, wat vooral weer tegen zichzelf en de scheidsrechter aan het spelen was. Door de extra inzet, vooral fysiek, wist de thuisploeg halverwege de tweede helft een 10-8 voorsprong te nemen. Mark en Judith werkte deze achterstand weer weg, maar het andere vak had het nog steeds lastig op het Berlicumse gras. Hierdoor keek ODO zes minuten later weer tegen een twee punten achterstand aan. Lotte D. en Wouter werden binnen de lijnen gebracht voor Eline en Michiel. Er waren nog vijftien minuten te gaan om de inhaalslag te maken. Er werd een slot offensief ingezet en het wierp zijn vruchten af. De verdediging stond als een huis, waardoor Judith en Bart de kans kregen om de stand weer gelijk te trekken. Het eerste aanvalvak had nu nog vijf minuten om de winnende treffer te maken, terwijl de verdediging alle zeilen bijzette om het dicht te houden. BMC trok alle registers open, maar er werden nu geen fouten gemaakt door de verdediging. Bij ODO werden de junioren in stelling gebracht. Met Willem onder de paal konden Wouter en Lotte steeds meerdere schoten lossen, wat uiteindelijk in de 33e minuut de beslissende treffer van Lotte opleverde. Er volgden nog twee bloedstollende minuten waarin alles uit de kast gehaald werd door BMC om nog een puntje te pakken. De matig leidende scheidsrechter maakte er echter bij de stand 12-13 een eind aan, waarmee er weer twee zwaarbevochten punten zijn binnen gehaald. Enige getuige van deze wedstrijd was Jaap van Waardenburg, die onze reservespelers doorgebracht had. We zijn hem zeer dankbaar dat hij het rondje Maasland, Waddinxveen, Berlicum, Maasland heeft willen rijden. Er volgt nu weer een vrij weekend, voordat het vlaggenschip weer een thuiswedstrijd zal spelen. Tegenstander is dan OZC uit Rotterdam. De uitwedstrijd werd daar gewonnen, maar ging ook niet vanzelf. We hopen dus dat het op 9 mei weer mooi weer is en de tribune weer vol zal stromen met publiek.