De come back van de Goeroe/ Korbis A1- ODO A1

Door ?????

Korbis uit. Altijd lastig. Lantaarndrager in de poule. Onderschatting, wij zijn toch beter, vorige keer dik gewonnen. Wat is sport toch mooi. Psychologie????

Eerste aanval van Korbis werd direct onderbroken, maar dat was het dan ook wel. Aanvallend kon de A1 geen vuist maken, passes waren slecht, afvang onvoldoende, veel 1 schotsaanvallen, verdedigend was de concentratie ook niet om over naar huis te schrijven, kortom, waar de verwachtingen zo hoog gespannen waren werd het een helft die niet om aan te gluren was. Was Korbis nou opeens zo goed geworden, of speelde de A1 onder haar kunnen? Laten we het maar op het laatste houden.

Gelukkig werd het rust. 5-4 in het voordeel van Korbis. En opeens was tie daar weer, de Goeroe. De Goeroe?????? De ouderen onder ons kennen hem wel, een zeldzaam verschijnsel, bijna uitgestorven, de duivenmelker van Maasland, oud papierophaler, positivo eerste klas, kozijnenmaker, vader van 3 kinderen motivator,, niet boos te krijgen. Nou, niet boos te krijgen, dat klopt niet helemaal. De Goeroe trad op in optima forma.

Een zeer inspirerende speech, de waarheid werd  gezegd, zijn stem verhefde zich, de kids werden stiller en stiller, zijn hoofd werd roder en roder en ik vergat er een filmpje van te maken. Frank de Boer was er niets bij afgelopen week. De Goeroe zag, sprak, motiveerde en inspireerde. Muisstil in de kleedkamer. Hoorde ik nou Tsjakka?? of was dat verbeelding??

Hoe zou de groep dit oppikken. Het werd al snel 6-4, het zal toch niet gebeuren dat………

Maar toen kwam de ommekeer. Verdedigend zat het nu potdicht, aanvallend werden de kansen dichterbij gezocht, afvang was veel beter verzorgd, veel minder plaatsfouten en ODO liet zien dat ze toch wel meer kwalitieit in huis hebben dan Korbis. Vier doelpunten oprij zorgde voor een 6-8 tussenstand en met Bart en Judith als invallers werd de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld.  Bij de stand 8-11 floot de invalscheids af. Toch nog verdiend gewonnen, maar wat ging het moeizaam.

En wat was ik blij dat ik 1 van de 9 was die de Goeroe hebt meegemaakt in de rust. Een zeldzaam moment in mijn leven. Ook zo benieuwd naar dit uitstervend ras: zaterdag 9 mei speelt ODO A1 tegen Maassluis A1.  Weer een tegenstander die lager staat, maar ja, maassluis he. Een streekderby. Laat deze wedstrijd een les zijn geweest voor de komende 3 wedstrijden.

En de Goeroe???? Zien we hem ooit weer????

Ongelooflijk knap hoe iemand een wedstrijd zo kan beinvloeden. Ik was blij dat ik erbij mocht zijn.