ODO OOK TE STERK VOOR PSV.

De overwinning van vorige week op SDO smaakte naar meer. Deze week stond de rode lantaarndrager, PSV uit Eindhoven op het programma. Het vlaggenschip werd vandaag weer door de vertrouwde gezichten bemand met Eline weer terug op haar plek en Sanne A ,zo goed als fit, ook weer terug. Dirk had er van te voren op gehamerd om vooral verdedigend het geduld op te brengen en geen overtredingen te maken in de langzaam opgezette aanvallen van de tegenstander. Ook wij moesten vooral rustig naar de juiste kansen zoeken en deze ook afronden. Dit wilde in het begin nog niet erg lukken. Er werden wel lange aanvallen met meerdere kansen gespeeld, maar doelpunten bleven uit. PSV ging duidelijk een stuk efficiënter met de kansen om. Uit drie kansen wisten zij een 0-2 voorsprong op het bord te zetten. Het ander vak mocht het gaan proberen, wat na enig aftasten en zoeken de achterstand wist weg te werken door twee treffers van Iris. Dit betekende voor de thuisploeg ook direct er op en er over. Ook het eerste aanvalvak koos er nu voor om de dames in stelling te brengen. Met twee korte kansje wist Sanne A het eerste gaatje van twee te slaan. De ODO aanvallen werden nu nog zorgvuldiger opgezet, maar er waren nog steeds veel kansen nodig om het veld overwicht op het scorebord te krijgen. Met de doelpunten van Bart en Willem werd het 6-3, maar de Brabanders weigerden te capituleren en kwamen vlak voor rust weer terug tot 6-5. Dankzij de girl power van ODO werden toch de kleedkamers op gezocht met een verschil van drie na de doelpunten van Judith en Sanne A.
Dirk was redelijk tevreden met de 8-5 ruststand, maar had toch de nodige aandachtspuntjes in de kleedkamer. De tweede helft zou er dan ook alles aan gedaan worden om de voorsprong uit te bouwen. Het stugge PSV was echter geen makkelijke tegenstander en liet zich nog niet uit het veld slaan. Ook in de 2e helft zouden zij als eerste de korf vinden. ODO had echter op elk doelpunt van de gasten een antwoord, waardoor het verschil steeds drie doelpunten bleef. Na twintig minuten werd Sanne A vervangen door Diana, omdat haar blessure toch weer opspeelde. Bij de 11-9 tussenstand en nog een kwartier te gaan besloot Willem dat het maar eens afgelopen moest zijn. Met twee doelpunten op rij werd het verschil vier, waar Iris met haar 5e treffer even later zelfs vijf verschil van maakte. Met nog een minuut of zes te gaan was het verzet van de gasten nu wel gebroken en kon ODO nog een aantal leuke aanvallen spelen. Dirk gunde de reserves ook nog wat speelminuten en wisselde Willem, Mark en Michiel voor Jesse, Martijn V en Martijn M die de wedstrijd naar veilige haven mochten loodsen. Judith en Jesse maakten met hun doelpunten dat het verschil opliep naar zeven treffers, maar het slot akkoord was voor PSV. Met een snelle doorloop wisten zij de eindstand op 16-10 te zetten, waarna de scheidsrechter voor het laatst floot. Met deze mooie overwinning onder een stralend zonnetje heeft ons vlaggenschip de 14 punten grens gehaald en is dus zeker van nog een seizoen 2e klasse en nog steeds in de race voor best of the rest. De trainer van PSV wenste ons voor volgende week een overwinning toe tegen de nummer zeven BMC. Zij kunnen dan op 10 mei in een direct duel gaan uitmaken of PSV rode lantaarn drager blijft. Er wordt dus naar ons gekeken volgende week. Een makkelijke wedstrijd zal het niet worden, want ook de thuiswedstrijd in september werd maar met 8-7 gewonnen. We hopen dus op wat support in Berlicum van mensen die ons door dik en dun steunen. Helaas hebben zich geen chauffeurs gemeld, dus zal ik een paar spelers lief moeten aankijken. Mocht u zich bedenken kom dan alsnog naar de Groenstraat 14f in Berlicum, waar we om 17:00 uur aan de wedstrijd zullen beginnen.