ODO STUURT SDO MET LEGE HANDEN NAAR HUIS.

Nadat vorige week in een spannende wedstrijd het verschil in de kampioensstrijd was opgelopen naar zes punten, lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare dit seizoen voor ons vlaggenschip. Hiervoor moeten dan wel de rest van de wedstrijden gewonnen worden. Het zou een mooi besluit zijn van een bewogen seizoen, waarin we toch onverwachte afscheid nemen van Dirk. De uitwedstrijd tegen SDO was voor ODO de seizoensopening, waarin onnodig de punten in Veldhoven gelaten werden. Het was dus tijd voor revanche. Sanne A bleef weer geblesseerd aan de kant en Diana stond weer in de basis op de plaats van Eline. Dirk had in de bespreking gezegd dat er vooral verdedigend meer te halen was voor ODO en dat we ons daar vandaag op moesten focussen. Dit werd door de spelers goed opgepakt, waardoor het maar liefst veertien minuten duurde voor Willem de score voor ODO opende. Toen bleek het deksel van de korf, want niet veel later stond er na doelpunten van Willem, Mark en Judith ineens 4-0 op het bord. Na tweeëntwintig minuten wist ook SDO voor het eerst te scoren en ook zij hadden direct de smaak te pakken. Zij wisten het verdedigend goed dicht te houden en kwamen na dertig minuten weer op gelijke hoogte bij 5-5. De Maaslandse koppies bleven echter goed recht op en de ruggen werden gerecht om voor de rust weer een voorsprong pakken. Dit lukte in de laatste minuut voor de thee toen Mark de 6-5 binnen schoot.
Geen doelpunten regen, maar verdedigend zat het vandaag wel goed. De tweede helft zou gebruikt worden voor het uitbouwen van de voorsprong. De aanvallen van de gasten werden weer prima weerstaan en Bart zorgde na drie minuten voor dat het Maaslandse publiek weer kon juichen. De Brabantse gasten gaven zich echter nog niet gewonnen en maakte even later weer de aansluitingstreffer. ODO was er echter op gebrand deze wedstrijd naar zich toe te trekken en wist door zorgvuldig opgezette aanvallen de voorsprong langzaam maar zeker uit te bouwen naar 9-6. SDO bracht de nodige verse spelers binnen de lijnen in de hoop het tij te kunnen keren. ODO ging echter door met doelpunten scoren na zorgvuldig opgezette aanvallen. Het achter verdedigen van de gasten werkte eigenlijk alleen in ons voordeel, want hierdoor duurde het alleen maar langer voor er weer een afrondingskans was gecreëerd. Terwijl de tijd weg tikte, wist ODO ook regelmatig een doelpuntje mee te pakken en de voorsprong uit te bouwen. Nadat SDO er in de 23e minuut 10-8 van maakte besloot ons vlaggenschip om de korf dicht te timmeren en zouden de gasten niet meer tot scoren komen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten na de doelpunten van Bart, Judith en Iris, zodat de eindstand 13-8 op het bord stond. Met deze overwinning staat ODO weer op de tweede plaats in de competitie en is het zaak om deze vorm vast te houden. Volgende week hebben we geen wedstrijd en kunnen we het weekend naar eigen inzicht invullen. Sommigen zullen naar AHOY gaan om getuigen te zijn bij de zaalfinale in de korfballeague. Anderen nemen gewoon een weekje vrij om even uit te rusten en er op 18 april weer te staan. Er wordt dan weer aan de Baanderheer gespeeld en de tegenstander is dan PSV uit Eindhoven. Zij zijn de rode lantaarndrager van de poule met één punt en zouden er hier vast een paar bij willen schrijven. Voor ODO zaak te waken voor onderschatting en gewoon een goede wedstrijd neer te zetten om in het spoor van de koploper te blijven.