ODO LAAT KOPLOPER MERWEDE ONTSNAPPEN.

Na een teleurstellend zaalseizoen was het zaak voor Dirk om alle neuzen weer de goede kant op te zetten. Na een doelpuntrijke oefenwedstrijd tegen Weidevogels leek het vlaggenschip er klaar voor. Daar kwam deze week ineens verandering in toen Sanne A en Iris zich afmeldde voor de training. Beiden konden deze week niet meespelen, waardoor Diana en Sanne R op hun plaatsen in de basis startte. Eline ging terug naar het aanvalvak bij Willem, Michiel en Sanne R, waarmee zij ook voor de zaal een vak vormde. De eerste wedstrijd in het vervolg van de veldcompetitie was direct een belangrijke, waarin ODO bij winst de druk kon opvoeren bij de koploper. Onder leiding van scheidsrechter Teeuwissen werd de wedstrijd aangevangen. Het begin van de wedstrijd was wat onwennig door de gewijzigde vakken, maar Mark wist de snelle 1-0 van de thuisploeg weer snel recht te zetten. Beide ploegen bleken erg aan elkaar gewaagd en hielden elkaar tot halverwege de eerste helft in evenwicht. Met nog tien minuten op de klok wisten Eline en Michiel ODO voor het eerst een verschil van twee te maken bij 7-9. De thuisploeg wist deze voorsprong weer recht te zetten met een schot en een makkelijk gegeven strafworp. Als goedmakertje mocht Willem aan de andere kant ook op de stip gaan staan om ODO vier minuten voor rust weer op voorsprong te zetten. Ook deze voorsprong wist Merwede weer recht te zetten, maar op slag van rust zorgde Diana ervoor dat ODO met voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.
De 10-11 ruststand bood perspectieven voor het tweede deel. Het was nu zaak om de koppies erbij te houden en Merwede niet in hun spel te laten komen. De thuisploeg trok fel van leer in het begin van de tweede helft en ging nog strakker verdedigen. Het lukte niet om de voorsprong uit te bouwen en na enkele minuten viel uiteindelijk weer een gelijkmaker door de ODO korf. ODO trok echter het initiatief naar zich toe en Willem zorgde met twee doelpunten op rij weer voor een twee punten voorsprong. Toen Bart er even later 11-14 van maakte leek voor ODO alles op zijn plaats te vallen. Er volgde echter een lange doelpuntloze periode voor de Maaslanders. Maar liefst 17 minuten moest het meegereisde publiek wachten op het volgende juich moment voor ODO. Lotte D kwam binnen de lijnen voor Sanne R die wat last kreeg van een oude blessure. Merwede had intussen de wedstrijd omgebogen naar een 17-14 voorsprong, maar ODO zette met nog tien minuten te gaan een tandje bij. Dit wierp direct zijn vruchten af, want met een schot van Willem en twee doelpunten van Judith was de stand weer gelijk. Met nog 6 minuten te gaan was de wedstrijd weer helemaal open, maar Bart had wel zijn enkel geblesseerd bij een van zijn afvang acties toen hij op de voet van Judith landde. Hij kon gelukkig verder spelen, maar de thuisploeg rook hun kans. Met twee goed uitgespeelde aanvallen dacht de thuisploeg bij 19-17 de wedstrijd in het slot te gooien. Er stonden echter nog twee minuten op de klok, dus gingen Bart, Mark, Judith en Diana er nog vol voor om dit gat te dichten. Bart wist nog de 19-18 te scoren, maar helaas wist Merwede ook weer te scoren voordat de ODO verdediging de bal had kunnen onderscheppen. Scheidsrechter Teeuwissen floot hierna ook direct het eindsignaal en ontsnapte de thuisploeg aan puntverlies in deze speelronde. ODO zag de wedstrijd in het zicht van de haven toch weer door de vingers glippen en staat met lege handen na een prima pot. Hopelijk zijn alle spelers volgende week weer fit om aan te treden tegen SDO (V) 1 uit Veldhoven, waar de Maaslanders onnodig tegen puntverlies op liepen. Zaterdag dus revanche op ons eigen kunstgras aan de Baanderheer. Publiek bedankt voor jullie support en reserves en invallers voor jullie inzet.