SCHERPTE ONTBREEKT BIJ ODO TEGEN KV TILBURG.

Dit weekend stond de uitgestelde wedstrijd tegen KV Tilburg op het programma voor ons vlaggenschip. Bij winst zouden we goede zaken kunnen doen op de weg naar behoud voor de 1e klasse. Het heeft helaas niet zo mogen zijn voor ODO. De voorbereiding was al niet ideaal met de geplande vakanties van enkele spelers. Hierdoor werd er de afgelopen weken nooit in de spelende opstelling getraind, maar dit maakte wel dat de spelers juist meer gemotiveerd raakte om de punten mee naar Maasland te nemen. De wedstrijd begon na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Proost met een snelle treffer van de thuisploeg. Iris liet er voor ODO ook geen gras over groeien en maakte in dezelfde minuut nog gelijk. ODO kwam weer op achterstand, maar deze keer zorgden Bart en Sanne met twee snelle doelpunten dat ODO op voorsprong kwam. Dit zou echter de enige keer zijn dat ODO de leiding zou krijgen, want na de gelijkmaker wist de thuisploeg nog vier maal op rij te scoren en zo weg te lopen naar een 7-3 tussenstand halverwege de eerste helft. Bart en Judith wisten deze achterstand binnen een minuut weer te halveren, maar het andere vak kon niet de aansluiting forceren. Er volgde een doelpuntloze periode voor ODO van maar liefst 14 minuten. Twee minuten voor rust wist de thuisploeg via een vrije bal het verschil weer drie te maken. ODO zette de eindsprint in om dit gaatje voor de rust nog gedicht te krijgen, wat leek te lukken toen Iris in de 30e minuut de 8-6 scoorde. Er stonden toen echter nog dertig seconden op de klok en in deze halve minuut wist Tilburg het verschil weer te vergroten naar de 9-6 ruststand.
Hoewel ODO zeker goed stond te korfballen in de eerste helft, was het zaak om in het tweede deel scherper te zijn in de afronding. De kansen waren er legio, maar de ballen wilden niet vallen. Zo ook in het begin van de tweede helft. Het in grote getale meegereisde Maaslandse publiek moest vijf minuten wachten op de eerste Maaslandse treffer. Helaas had de thuisploeg intussen de voorsprong al uitgebouwd naar 11-6. KV Tilburg kreeg steeds meer grip op de ODO aanvallen en wist langzaam maar zeker de voorsprong te vergroten naar 15-8 na tien minuten spelen. Willem, intussen genoeg hersteld om weer in te vallen, kwam op de plaats van Michiel om over meer schijven te kunnen aanvallen. De drie doelpunten van Eline, Mark en Willem brachten het verschil weer terug op vier, maar de Tilburgers herstelde zich goed en zette hier ook weer drie treffers tegenover. Met nog tien minuten op de klok wist Sanne weer een vrije bal voor ODO te benutten, maar alleen een wonder zou ODO nog de winst kunnen brengen vandaag. De leidsman zag het in de slotfase allemaal niet zo scherp meer, waardoor Tilburg via drie wel heel erg makkelijk gegeven strafworpen weg kon lopen naar 22-13. Het slot akkoord was echter voor ODO, maar de 22-14 van Judith deed niet meer te zake. Het verlies was al lang een feit, wat betekend dat KV Tilburg zich terecht veilig speelt in de 1e klasse. ODO miste de scherpte om de vele kansen af te maken en liep daardoor de hele wedstrijd achter de feiten aan. Komende week gaan we ons voorbereiden op weer een stevige wedstrijd op super saterday. Door het verlies van ons vlaggenschip gloort er weer wat hoop aan de horizon voor de tegenstander van volgende week. KOAG uit Krimpen aan de IJssel staat twee punten onder ons en heeft nog geen wedstrijd gewonnen dit zaalseizoen. Zij hebben echter door vijf maal gelijk te spelen twee punten minder dan ODO en hebben er dus alles voor over om deze laatste kans met beide handen aan te pakken om op gelijke hoogte te komen met ODO. ODO zal dus scherper moeten zijn dan vandaag en gewoon de punten in huis houden. Op die manier is er alle reden om een gezellige afsluiting in de Hofstede te vieren en zijn we zeker van een beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 uit poule 1F. Alle supporters bedankt voor jullie komst naar Tilburg en we hopen jullie allemaal volgende week weer terug te zien in onze eigen Hofstede. De spelers gaan er alles aan doen om super saterday te maken tot een super saterday.