ODO 6 LEGT EXCELSIOR 6 OVER DE KNIE.

Voor het 6e stond er vandaag een spannende wedstrijd op het programma. De tegenstander Excelsior 6 uit Delft kon vandaag kampioen worden, mits er gewonnen werd. Claudia had weer alle registers open getrokken om het team compleet te krijgen en zat zelf op de bank als reserve. Op de bank zat deze week ook een bijzonder drietal. Keurig in pak gestoken was er een begeleidingsstaf ingevlogen. Ian, Remco en Max zouden het team met hun verschijning en waardevolle coaching tot hoge prestaties drijven. Lieke en Emma completeerde het dames kwartet, waarbij opgemerkt moet worden dat Emma na negen maanden afwezigheid weer voor het eerst binnen de lijnen stond. Zijn we getuigen geweest van het begin van haar come back? Ze was het spelletje nog niet verleerd, dus we zullen zien. De wedstrijd begon, zoals wel vaker bij ODO 6, wat onwennig. Men moet elkaar even weten te vinden en met elke week verschillende vakgenoten is dat nu eenmaal zo. Nadat Excelsior binnen een minuut de score had geopend wist Lieke ODO snel weer op gelijke hoogte te brengen. Door de doelpunten van Jeroen en Nathan wist ODO een paar keer een kleine voorsprong te nemen, maar deze werden steeds door de gasten weer weggewerkt. Bij de tussenstand 4-4 gooide ODO de korf op slot, waardoor de gasten ruim 25 minuten niet tot scoren kwamen. ODO wist in de tussen tijd de voorsprong langzaam maar zeker uit te bouwen. Bij de rust was het gat al opgelopen naar vier punten toen Emma de ruststand op 8-4 zette.
Wat de coaches in de kleedkamer gezegd hebben zal wel geheim blijven, maar ze kunnen toch niet ontevreden geweest zijn. In het tweede deel moest Wouter afhaken, omdat hij andere dingen te doen had en kwam Jarno voor hem binnen de lijnen. Ook hij stond gewoon zijn mannetje en maakte het de Delftenaren moeilijk om tot scoren te komen. Halverwege de 2e helft maakte Emma met haar doorloop het verschil al zes punten en waren de gasten de wanhoop nabij. Er werden de nodige wissels ingebracht om te proberen het tij te keren. Dit mocht echter niet baten, want ODO 6 speelde de wedstrijd vakkundig uit. Met lange aanvallen wisten zij de gasten er onder te houden. De ploeg uit Delft ging steeds meer tegen zichzelf spelen en wisten geen goede aanval meer op te zetten onder de druk van de Maaslanders. Het was Nathan die met zijn 4e doelpunt uiteindelijk de eindstand op het scorebord schoot. De prima leidende scheidsrechter Olaf, hoewel de Delftse ploeg daar vast anders over denkt, floot bij 12-8 de wedstrijd af. Voor Excelsior betekend dit dat de bloemen nog even in de emmers blijven. Het is voor hen te hopen dat zij in de laatste wedstrijd de zenuwen beter in bedwang hebben en kunnen ze dan wel het kampioenschap gaan vieren. Ons zesde staat na deze overwinning in de veilig middenmoot, maar heeft nog twee wedstrijden te gaan. Eerst nog even nagenieten van deze ruime overwinning op Excelsior en de pauze in de competitie, om er op 7 maart weer te staan tegen Valto 5 in De Lier.