ODO 2 LAAT DE PUNTEN AAN KCC 5.

In het op één na laatste speelweekend voor de reserves van ODO, was door het late tijdstip van de wedstrijd duidelijk geworden, stond er niets meer op het spel. ’s Middags had Vlaardingen gewonnen van ADO 2, zodat ODO 2 zeker was van behoud in de reserve 2e klasse. Er kon dus vrij gespeeld worden door beide ploegen, wat resulteerde in een leuke attractieve wedstrijd voor het meegereisde publiek. Als opwarmertje voor deze wedstrijd diende de kampioenswedstrijd van KCC 1, die lekker uitgelopen was. Bijna 25 minuten later als gepland werd er aan de wedstrijd begonnen en was het Sanne A die de eerste nul van het scorebord schoot. Tot halverwege de eerste helft bleef ODO aan de goede kant van de score, maar toen wist de thuisploeg het stokje over te nemen. Bij een 7-7 tussenstand werd de KCC korf werd dicht getimmerd en zij gingen langzaam maar zeker aan een voorsprong bouwen. Hoewel zij niet makkelijk door de ODO verdediging heen wisten te prikken, wisten zij toch door twee afstandschoten en twee strafworpen de ruststand op 11-7 te zetten.
Na de rust zou de doelpuntloze periode voor ODO nog even voort duren, voordat Martijn M deze wist te doorbreken. Het deksel was toen ook gelijk van de korf, waardoor ODO met vier doelpunten op rij ineens weer in de wedstrijd zat bij 12-11. De gelijkmaker bleef echter uit en de thuisploeg was weer even op scherp gezet. Thom moest zich gaan klaar maken om in te vallen, maar had blijkbaar zelf zijn tas in moeten pakken en was zijn wedstrijdshirt vergeten. Geen verse heer binnen de lijnen dus en de thuisploeg de zou marge weer vergroten naar 14-11. Rick wist echter al snel weer wat terug te snoepen, maar toen werd de wedstrijd even stil gelegd voor een nare blessure van een KCC dame. Het had er alle schijn van dat zij haar achillespees blesseerde en moest van het veld gedragen worden. De verse dame die voor haar in de plaats kwam bleek het vizier goed afgesteld te hebben. Met twee afstandschoten op rij wist zij de thuisploeg weer op ruime voorsprong te zetten en moest ODO weer in de achtervolging. Deze werd ingezet door de tweede treffer van Rick en zijn voorbeeld werd gevolgd door de beide Martijnen. Met nog vier minuten op de klok wist Joyce weer voor aansluiting te zorgen toen de 18-17 door de korf viel. Het lukte helaas ook nu niet om de gelijkmaker te scoren. KCC ging zuinig om met de aanvallen die zij speelden en alleen de juiste kansen werden genomen. Zo wisten zij nog uit twee wegtrekballen het verschil weer op drie te zetten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was van Sanne A die de eindstand op 20-18 zette. Een leuke wedstrijd voor het meegereisde publiek, maar zonde van de lange doelpuntloze periode. Wie weet wat er nog mogelijk geweest was als er gewoon mee gescoord was met KCC. Nu even twee weekenden geen korfbal en spelen we zaterdag 7 maart alweer de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen.