IJsselvogels A1 – ODO A1   12-12

Door Niek

Zaterdag 31 januari: IJsselvogels A1 – ODO A1. De inzet van de wedstrijd was beide teams bekend, namelijk het in de wacht slepen van de broodnodige punten om afstand te doen van de onderste twee plaatsen. Met deze gedachte beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

André en Henk besteedde het praatje aan aandachtspunten als wederom het rouleren onder de paal, het ruim houden van de aanval, gevaarlijk worden uit de drie-één en een vlijmscherpe passing. Het collectief moest weer boven alles en iedereen uitstijgen. Ook moesten we verdedigend weer geen centimeter weggeven zonder overtredingen te maken.

Zo begonnen Wouter, Thom, Claire en Lotte D in de aanval. Verdedigend begonnen Daan, Lorraine, Lotte V en ik. Nikki, Judith en Bart zaten op de bank.

De eerste aanval van IJsselvogels duurde misschien 10 seconden voordat er raak werd geschoten van afstand. We waren gewaarschuwd als ODO zijnde en werden meteen gevaarlijk in onze eigen aanval, ook al leidde dit niet direct tot een doelpunt. Lotte D zorgde naar een paar minuten voor de eerste goal van ODO met een snel schot. IJsselvogels liep hierna uit met twee goals omdat de ODO aanvallen niet wilden lukken. De fase die volgde na de 3-1 was echter heel sterk. We lieten zien tot waar we toe in staat waren. In de aanval werd vrijwel heel het veld gebruikt, er werden diagonalen gegooid en verdedigend zaten we er heel dicht op. Dit tempo was door IJsselvogels niet bij te houden en we liepen dan ook uit tot 4-6 in de rust.

Als we dit tempo, de precisie en het ijzersterke verdedigen vast konden houden hadden we de wedstrijd volledig in eigen hand.

De tweede helft werd meteen ingeleid door een korte kans van Lotte V. Gedurende het begin van de tweede helft vielen de doelpunten over en weer. De score was 7-10. De fase die hierna volgde was echter veel te zwak, misschien was dit wel de fase waarin we onszelf eigenlijk te kort zouden doen. De precisie in de passing viel weg, het tempo zakte en de aanvallen duurde niet lang. IJsselvogels zag hierin de kans om langszij te komen met 10-10. Zo was tijd voor verandering, Nikki kwam erin voor Lotte V en Bart mocht mij vervangen. ODO werd vervolgens weer iets sterker maar niet sterk genoeg om opnieuw uit te lopen van IJsselvogels. De slotfase was zenuwslopend met enorme kansen voor beide teams. De heren van IJsselvogels, die overigens alle IJsselvogelsdoelpunten hadden gemaakt, brachten het thuispubliek heel even naar de wolken nadat van afstand de 12-11 werd gescoord. Lorraine trok gelukkig in de dying seconds de score nog gelijk met een vrijebal. 12-12.

We hebben over heel de wedstrijd genomen prima gespeeld. Vooral het einde en het begin van de tweede helft was ijzersterk. Het probleem is echter dat als we verslappen de wedstrijd te makkelijk uit handen geven. Zo kwamen de laatste vijf doelpunten van IJsselvogels, op het laatste schot na, allemaal uit standaardsituaties. Als we dit vervolgens achterwege laten en ons eigen spelletje heel de wedstrijd vol kunnen houden zijn we tot heel wat in staat volgende week tegen Avanti.