Weidevogels A2 – ODO A2   14-17

Door Willianne

Afgelopen zaterdag stond Weidevolgels A2 voor ons op het programma. Dit team waren we al twee keer eerder tegen gekomen één keer op het veld en één keer in de zaal. Beide keren hadden we deze wedstrijd verloren.

Maar met de wedstrijd van vorige week tegen DKC in ons achterhoofd waarin vooral verdedigend hard gewerkt werd en een hoop felheid werd getoond. Gingen we vol goede moet deze wedstrijd in.

De wedstrijd begon met in de aanval Bart, Nathan, Judith en Rianne en in de verdediging Arjen, Sem, Daphne en Willianne.  Op de bank zaten Celine, Laura en Niek en Koen als onze supporter.

In de eerste aanvallen zorgden wij al gauw voor een 3-0 voorprong door een aantal mooie schoten. In de verdediging werd goed gesloten en was iedereen er goed bij. Maar ook Weidevogels probeerde voor hun kansen te gaan  en dit zorgde ervoor dat we de rust in gingen met 9-6 voorsprong.

In de rust zei JP vooral dat we in de verdeding goed geconcentreed moesten blijven, omdat Weidevogels er alles aan zou gaan doen om deze wedstrijd te winnen. Aanvallend moesten we vooral goed blijven gooien en niet te gehaast gaan spelen.

In het begin van de tweede helft merkte je dat er wat veranderd was bij Weidevogels. Opeens begonnen zij te scoren en dit zorgde er dan ook voor dat we 11-9 achterstonden. Maar we gaven de moet niet op en bleven nog even hard strijden want we hadden ten slotte voorgestaan.

Al snel lieten wij merken dat Weidevogels niet zomaar van ons kon gaan winnen en bij ons gingen er dan ook weer mooie doelpunten achter elkaar in wat zorgde voor een 14-11 voorsprong voor ODO.

De laatste tien minuten waren ontzettend spannend. Niek kwam er nog even in voor Nathan en zorgde dat Bart een mooi schot scoorde. De Wedstrijd is geëindigd met 17-14 voor ons.

We hebben met z'n alle hard voor geknokt en laten zien aan Weidevogels dat wij niet zomaar te verslaan zijn.

De afgelopen wedstrijden hebben we laten zien dat we gegroeid zijn als team. Ik kijk daarom nu al uit naar de wedstrijd tegen Valto.