ODO EN VALTO KOMEN TOT PUNTEN DELING.

Na de wedstrijden tegen de kampioenskandidaten, waar helaas geen bonuspunten werden gehaald, stond vanavond de derby tegen Valto op het programma. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken om ook volgend jaar weer in de eerste klasse uit te kunnen komen. ODO was echter vorige week niet zonder kleerscheuren uit de strijd tegen KCR gekomen. Willem was in deze wedstrijd weer geblesseerd geraakt aan zijn knie en kon vandaag niet starten. In zijn plaats is weer een beroep gedaan op routinier Thijs Ramakers, die vandaag Willem zeer verdienstelijk verving. Na het voorstellen, waarbij bleek dat ook Valto met een invaller begon, startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Gerritsen uit Purmerend. De gasten wisten als eerste te scoren, maar deze achterstand mocht Thijs wegwerken vanaf de strafworpstip. Tot 3-3 wist ODO op gelijke hoogte te blijven, maar toen namen de gasten een kleine voorsprong naar 3-5. Deze kleine voorsprong zou Valto vasthouden totdat Thijs wederom met een strafworp gelijk maakte bij 7-7. Hierna kwam ODO voor de tweede keer op voorsprong door de benutte vrije bal van Judith. Helaas kon deze voorsprong niet uitgebouwd worden en kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. ODO zou nog tweemaal als eerste scoren, maar ook deze keren werd er geen gaatje geslagen. Bij 11-11 namen de gasten weer het voortouw en wisten na de gelijkmaker van Judith toch de ruststand op 12-13 te zetten.
Met deze kleine achterstand moest er aan het tweede deel begonnen worden. ODO maakte in het begin van het tweede deel een paar verdedigende fouten en hier maakten de gasten dankbaar gebruik van. Na vijf minuten keek ODO ineens tegen een 12-16 achterstand aan en moest er een inhaal slag gemaakt worden. Valto wist het verschil lang op 3 á 4 punten te houden. Na de twee doorlopen van Sanne A, de stip van Bart en het schot van Mark stond het 16-19 op het bord toen het Maaslands kwartiertje werd ingeluid. De ODO verdediging stond nu als een huis, waardoor de gasten steeds meer foutjes gingen maken in hun aanvallen. Judith wist met haar schot het verschil terug te brengen tot twee, waarmee de bloedstollende laatste vier minuten werden ingegaan. Valto wist in hun volgende aanval, na tien doelpuntloze minuten, weer de korf te vinden en leek de wedstrijd in het slot te gooien. ODO gaf echter niet op en vocht voor wat het waard was. Deze verbeten inzet zorgde er voor dat er overtredingen nodig waren om onze aanvallen te stoppen. Thijs bracht met zijn vierde strafworp het verschil weer terug op twee en moest het andere vak in de laatste twee minuten proberen het gat te dichten. Rick, die debuteerde op de plaats van Mark, nestelde zich in de punt en met Bart onder de korf werden er goede aanvallen neergezet. Valto had weer een overtreding nodig om een ODO aanval te stoppen. Deze strafworp werd door Bart koelbloedig afgemaakt en was de aansluiting weer een feit. Terwijl de laatste minuut ging lopen maakte de gasten een cruciale fout door op het verkeerde moment te schieten. De onderschepping van Thijs bood ODO de kans op nog een aanval en op schade beperking. Wederom werd Rick in stelling gebracht en hij werd uiteindelijk de man van de wedstrijd door in de laatste seconden de gelijkmaker te scoren. Na de spelhervatting floot scheidsrechter Gerritsen voor de laatste keer en voelde het voor ODO als een overwinning, na de ingezette eindsprint in de laatste minuten. Voor Valto waren de druiven zuur, want zij hadden zich al rijk gerekend bij de voorsprong van 17-20 met nog minder dan vier minuten op de klok. Het publiek is uiteindelijk de grote winnaar. Zij hebben een mooie wedstrijd voorgeschoteld gekregen met alle aspecten die een derby in zich moet hebben. Deze punten deling betekend wel dat ODO nu alleen op de 7e plaats staat, omdat Fortis wederom zijn meerdere moest herkennen in KV Tilburg. Zij hebben nu dus één punt meer als ODO en zullen er alles aan gaan doen om dit zo te houden. ODO heeft met nog vier wedstrijden echter nog genoeg kansen om het tij te keren. Te beginnen volgende week in Vlissingen, waar we de degens gaan kruisen tegen Fortis. De thuiswedstrijd werd toen door ODO uit handen gegeven door zelf te veel fouten te maken. Tijd voor revanche dus. Ik hoop dat vele Maaslanders achter ons aan zullen reizen naar de Baskenburg in Vlissingen, waar de wedstrijd om 20:00 uur zal beginnen. U heeft vanavond kunnen zien welk verschil de “negende man”kan maken.