ODO MAASLAND VERSUS CKC MAASSLUIS.

Door Arno

In navolging van vorig jaar werd er dit jaar weer door ODO A1, 2 en 1 gestreden tegen de selectie teams van buurvereniging CKC Maassluis. Vorig jaar waren de teams aardig in evenwicht. De junioren wisten toen na een spannende 1e helft uiteindelijk ruim te winnen, waarna ODO 2 de winst aan de gastvereniging moest laten. De beide vlaggenschepen maakten er een spannend sluitstuk van. Er kwam toen uiteindelijk geen winnaar uit de strijd en werd met een remise het toernooi afgesloten. Dit jaar werden de degens gekruist in de thuishal van ODO, de Hofstede in Maasland.
Het spits werd afgebeten door de junioren. ODO A1 had blijkbaar het meeste last van de korfballoze weken. In no time stond er een 0-4 achterstand op het bord en moest de thuisploeg in de achtervolging. Dit werd goed opgepakt door de Maaslandse junioren. Langzaam maar zeker werd de inhaalslag ingezet en vlak voor rust wist ODO A1 weer op gelijke hoogte te komen bij 9-9. Op slag van rust wist CKC echter weer raak te schieten en werden de kleedkamers opgezocht bij 9-10.
Na de rust stond er echter een heel gedreven ODO A1 binnen de lijnen. Er werd strak verdedigd, waardoor CKC geen aanval meer kon uitspelen met een serieuze doelpoging. De Maaslandse junioren moesten ook lang zoeken naar het gaatje in de verdediging, maar het lukte Nikki uiteindelijk na 8 minuten om de gelijkmaker te scoren. Hierna ging het deksel definitief van de korf en liep ODO A1 met doelpunten van Wouter, Tom en Lennart uit naar 13-10 halverwege de 2e helft. Hierna zouden de beide verdedigingen vooral hun werk goed doen. Het was bijna gelukt om CKC A1 in de 2e helft op 0 te houden, maar helaas viel er dan toch in de 28e minuut nog een schot van Maassluis door de korf. Hiermee werd de wedstrijd ook afgefloten bij 13-11 door de prima leidende gast scheidsrechter van KCC.
Voor ODO 2 zou het ook dit jaar een beproeving worden tegen de buren. CKC Maassluis 2 speelt in de zaal een klasse hoger als ODO, dus kon ODO haar borst nat maken. Hoewel de openingstreffer van de gasten kwam, waren het toch de Maaslanders die weer snel gelijk maakte. Hierna zou ODO 2 het initiatief nemen en liep uit naar een 4-2 voorsprong halverwege de 1e helft. Toen stokte de scoren bij de thuisploeg en wist CKC tien minuten later weer op gelijke hoogte te komen. Dit betekende voor CKC ook direct er op en erover en namen zij het stokje over van ODO. Cynthia wist ODO weer op gelijke hoogte te brengen bij 5-5, maar toen liep CKC nog voor de rust uit naar een 5-8 voorsprong.
ODO 2 kwam scherp uit de kleedkamer en wist zich weer terug te knokken in de wedstrijd door na 8 minuten weer aansluiting te krijgen bij 7-8. Na het inbrengen van de nodige wissels wist ODO toch weer wat meer grip op de CKC aanvallen te krijgen. Met de doelpunten van Martijn V en Rick wist ODO bij 9-9 tien minuten voor tijd weer langszij te komen. Het andere vak wist deze scoren niet uit te breiden, waardoor de ODO verdediging na een aantal minuten moest buigen voor CKC en ODO weer op achterstand kwam. ODO knokte voor wat het waard was, maar dit bleek niet genoeg. Er werden wat meer risico’s genomen in de verdediging, waardoor Maassluis de uiteindelijke eindstand op het bord schoot. Scheidsrechter Jaap van Vliet floot af na de 11e treffer van CKC, waarmee de eindstand 9-11 was.
Hierna zouden beide vlaggenschepen de degens kruisen. De gasten CKC 1 spelen in de competitie in de 2e klasse en staan daar ongeslagen bovenaan de lijst en wil de ongeslagen status behouden. ODO 1, wat in de 1e klasse uitkomt, staat met drie overwinningen op rij inmiddels op een gedeelde 4e plaats en wil de lijst met groene uitslagen gewoon voortzetten. Bij de Maaslanders waren echter niet alle spelers even fit. Eline was ziek, maar wilde toch graag starten aan de wedstrijd. Op de bank zouden Lotte D en Loraine uit de A1 wachten op het moment dat Eline het niet meer zou trekken. De start van de wedstrijd was voor Maassluis die in hun eerste aanval een vrije bal kregen toegekend. Deze achterstand werd echter snel weggewerkt door Willem, waarna Bart met twee afstandschoten het eerste gaatje wist te slaan naar 3-1 voor ODO. De gasten wisten weer aansluiting te krijgen, maar daar werd door Michiel weer snel een stokje voor gestoken door het verschil weer twee te maken. Na de treffers van Mark, Sanne en Iris wist ODO halverwege de 1e helft een 7-4 voorsprong te pakken en leek het een walk over te worden. De score stokte echter aan Maaslandse zijde, maar de verdediging hield lang stand. Eline gaf aan dat het toch niet langer ging en hierdoor maakte Lotte D haar debuut in het vlaggenschip. Na tien minuten moest de ODO verdediging echter toch buigen, maar toen kreeg ODO een vrije bal toegekend die door Judith mooi werd afgemaakt. In de slotminuut wist CKC de ruststand op 8-5 te zetten, waarna de kleedkamers werden opgezocht.
Ook de tweede helft zou er door ODO gecontroleerd worden gespeeld. De voorsprong van 2 á 3 doelpunten bleef de hele 2e helft intact, hoewel de gasten er alles aan deden om dichterbij te komen. Hierbij werd het getoonde spel er niet mooier op, maar de thuisploeg had de opdracht vooral heel de eindstreep te halen. Volgende week staan er hogere belangen op het spel, dus besloot Dirk wat wissels toe te passen. Jesse mocht op de plaats van Michiel weer terug in het vlaggenschip. Toen Lotte D in de 20e minuut haar eerste doelpunt meepakte in haar debuutwedstrijd werd ook zij gewisseld. Haar plaats werd ingenomen door een andere debutant en junior Loraine. Ook zij wist haar speelminuten goed in te vullen en haar steentje bij te dragen aan het thuis brengen van de overwinning. Nadat Iris ODO vijf minuten voor tijd op 16-13 had gezet, bleek dit het laatste ODO doelpunt te zijn geweest. Er werden hierna geen goede aanvallen meer gespeeld met soms ook domme fouten, doordat de thuisploeg zich te veel liet opjagen door de Maassluise verdediging. Het werd in de slot minuten toch nog spannend toen de gasten in de laatste minuut toch weer aansluiting kregen. ODO wist echter aan de goede kant van de score te blijven en de wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten door Hans van Gastel bij de 16-15 eindstand. Hoewel het Maaslandse vlaggenschip in een creatieve opstelling heeft gespeeld, werd er toch bij vlagen prima spel op de vloer gelegd. Ook Lotte en Loraine wisten zich prima staande te houden in hun debuutwedstrijd. Een leuke overwinning op CKC Maassluis, maar de wedstrijd van volgende week zullen we heel anders benaderen. Dan gaan we weer verder met de competitie en starten we met de returnwedstrijden. De tegenstander van volgende week is Swift uit Middelburg, wat zeker voor de overwinning wil gaan om de gedeelde koppositie te behouden. In het voorprogramma kunt u ook weer komen kijken naar de junioren die de returns zal beginnen tegen KCC A2. Na hen volgen ODO 3 en 2 tegen respectievelijk Valto 3 en HKC 3. Wij hopen dus weer op een volle tribune in de Hofstede.