ODO A1 – Maassluis A1   13-11

Door Nikki van der Hak

Hallo allemaal,
Na 2 weken lang rust mochten we zaterdag weer een oefenwedstrijdje tegen Maassluis spelen. Al hoe wel .. .rust.. we hebben nog een oliebollen toernooitje in de kerstvakantie gehad, lekker fanatiek wedstrijdjes spelen gemengd met teamspelers van 1,2 en de A2.

Maar goed om weer terug te komen bij de wedstrijd van zaterdag. Een echte derby die we op het veld al een keer hebben gespeeld en in de zaal werd het nu onze tweede keer.
Wij mochten vandaag dan ook de Maascup openen want ODO 1 en ODO 2 speelden ook tegen Maassluis.
In het praatje vooraf vertelde Lennart en Mark dat dit een wedstrijdje is om vooral weer in te komen, natuurlijk willen we hem winnen en willen we zo weinig mogelijk fouten zien. Maar laten we vooral genieten.

De vakken waren als volgt, in de aanval: Lotte d, Lotte v, Wouter en Thom. En in de verdediging: Lennart, Niek, Loraine en Nikki. Claire en Daan zaten de eerste tien minuten op de bank en we wisselden telkens af. Het was ten slotte een oefenwedstrijd dus iedereen heeft gespeeld.

Het begin van de wedstrijd lukte het nog niet helemaal om mooie aanvallen te maken. De aanvallen waren nog erg kort. Ook maakten we wat domme overtredingen en gaven we soms te veel druk terwijl dat niet nodig was. Na een scherp begin van Maassluis kwamen wij met 0-4 achter. Maar we lieten de koppen niet hangen en gingen door, en zo zie je dat als je door gaat dat er ook vanzelf goede aanvallen komen. Maassluis werd door ons goede spel wat harder en daardoor kregen wij ook wat strafworpen en vrije ballen mee. We speelden als een team en kwamen met 9 doelpunten terug helaas stonden we nog wel achter met 9-10 bij rust maar we hadden nog niks te verliezen.

In de rust zeiden Lennart en Mark dat we knap terug gevochten hebben naar een bijna gelijk spel. Als je goede aanvallen creeert en niet te gehaast schiet, komen die doelpunten vanzelf. Wat hij alleen nog wilde zien was wat minder van de basis en wat meer vanuit oefeneningen die we op de training hebben geoefend. Ook zei hij dat je het ook moeilijk kan maken door de tegenstander heel de wedstrijd alleen maar te volgen. Je hoeft niet persee te blokken of in te springen, de hele wedstrijd een beetje druk geven en zorgen dat ze er niet langs komen of geen ruimte krijgen om te schieten. Dat is vervelend.

Vol goede moed gingen we de tweede helft in. In de tweede helft werd er niet veel gescoord. Maar er werden wel goede aanvallen laten zien. En in de verdediging heel scherp verdedigd. We zaten er goed op en we hebben er voor gezorgd dat Maassluis in de tweede helft maar 1 x heeft gescoord. Je zag aan Maassluis dat ze niet meer zo fel spel lieten zien en dat hebben we aan ons zelf te danken. De wedstrijd hebben we gewonnen met 13-11.

Ik heb van de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar genoten en ik hoop jullie ook allemaal.                             Op naar de tweede helft van de zaal competitie dat we maar veel mogen winnen!!