ODO 2 KOMT LANGZAAM OP STOOM TEGEN VLAARDINGEN 2.

ODO 2 heeft het ook niet makkelijk in de competitie dit seizoen. Het stond voor vanavond op de gedeelde 6e plaats, maar zou dit weekend goede zaken kunnen doen door het nog puntloze Vlaardingen 2 met lege handen naar huis te sturen. Er zou dan een gat van vier punten zijn naar de rode lantaarn dragers. Er werd dan ook met hoge verwachtingen uitgekeken naar deze wedstrijd door het Maaslandse publiek. Het begin was goed, want Jesse had in de eerste minuut al het eerste doelpunt er in liggen. Toen werd het echter twintig minuten stil rond de Maaslandse korf. Vlaardingen wist de ODO aanvallen goed te ontregelen, terwijl ODO door het statische spel het zichzelf ook erg moeilijk maakte. Intussen wisten de gasten langzaam maar zeker een gaatje te creëren van drie punten. De achtervolging van ODO werd ingezet door Rick, die vandaag voor het eerst weer een hele wedstrijd zou spelen. Met de doorloopbal van Thom en het schot van Cynthia was het in eens weer 4-4. Vlaardingen gaf het echter nog niet op en leek de ruststand op het bord te schieten, maar Jesse schoot op slag van rust weer de gelijkmaker er in en werden de kleedkamers bij 5-5 tussenstand opgezocht.
Toen ik met het eerste na tien minuten uit de kleedkamer kwam stond er intussen 7-7 op het bord, dus waren de ploegen nog steeds in evenwicht tegen alle verwachtingen in. In de volgende vijf minuten wist ODO dan toch een gaatje te slaan en weg te lopen naar 11-8 halverwege de 2e helft. Vanaf dat moment zou ODO Vlaardingen van het scoren weten af te houden en de wedstrijd goed uit te spelen. Het verschil werd langzaam uit gebouwd met de rustig, soms te rustig, opgezette aanvallen met een goede afronding. De eindstand werd uiteindelijk door Kees, die ook nog wat speelminuten kreeg, op 14-8 gezet, waarmee de punten binnen waren. Het was echter door eigen toedoen veel moeilijker gegaan als we van te voren verwacht hadden. De ODO reserves zullen volgende week een stuk scherper moeten zijn als er aangetreden moet worden tegen Albatros 3 in Zwijndrecht. Zij hebben tevens vier punten uit vier wedstrijden, maar hebben in deze wedstrijden wel 12 x meer gescoord. Daar staan dan wel veel meer tegendoelpunten tegenover als ODO, dus kunnen we deze wedstrijd winnen door er één minder door te laten dan Albatros. Deze wedstrijd start om19:40 uur in sporthal “Develstein” in Zwijndrecht.