ODO 1 LAAT DE PUNTEN AAN FORTIS.

Na de drie verloren wedstrijden tegen Swift, KCR en Valto, waar ODO wel prima wedstrijden speelden, was de hoop op de thuiswedstrijd tegen Fortis gevestigd om de eerste punten binnen te halen. In de goede vorm zou een overwinning zeker mogelijk moeten zijn. Onder leiding van scheidsrechter Korteland ging de wedstrijd na het uitnemen van de bal door de pupil van de week dan echt van start. Fortis liet gelijk zien dat zij niet voor niets helemaal uit Oost Souburg waren komen rijden en schoten als eerste de 0 van het scorebord. Niet veel later zorgde Sanne A met haar doorloopbal voor de gelijkmaker. Het werd al snel duidelijk dat ODO het vanavond zeker niet cadeau zou krijgen. Werd er in het begin nog om en om gescoord, de gasten wisten toch rond de 10e minuut het eerste gaatje te slaan naar 3-5. Willem en Eline waren hierna gelukkig scherp in de afronding, waarmee we weer op gelijke hoogte kwamen. Even later was het Judith die ODO voor het eerst op voorsprong zette door met haar doorloopbal de 6-5 binnen te gooien. Toch wilde het nog niet gaan lopen voor de thuisploeg. Er werd onrustig gespeeld en men liet zich te veel opjagen door de gasten. Fortis lukte het weer op gelijke hoogte te komen en wist met hun derde gefikste strafworp weer op voorsprong te komen. Dit duurde echter niet lang, want Willem wist van onder de korf weer de gelijkmaker te maken. Toen Iris vijf minuten voor rust ODO weer op voorsprong zette gingen bij het Maaslands publiek de vingers gekruist. Zou het lukken om de voorsprong mee te nemen de kleedkamer in? Fortis schakelde echter een tandje bij en wist nog voor de rust het tij te keren en juist zij gingen met een 8-9 voorsprong de kleedkamer in.
Het begin van de tweede helft ging er heel veel mis in de ODO verdediging en aanvallend wilde het ook even niet lukken. Pas in de negende minuut wist Judith voor ODO de korf weer te vinden. De gasten hadden er intussen al drie afstandschoten, een vrije bal en hun vierde strafworp in liggen. Het grootste verschil stond na 11 minuten op het bord. ODO keek toen tegen een achterstand van zeven doelpunten aan en met het getoonde spel zou het een harde dobber worden om deze achterstand in de resterende twintig minuten nog recht te zetten. Diana werd ingebracht op de plaats van Eline in de hoop dat er wat meer rust in de aanvallen in dit vak zou komen. Willem mocht voor ODO voor de tweede keer op de stip gaan staan voor ODO en zette voor ons de achtervolging in. ODO knokte voor wat het waard was, maar het ging erg moeizaam vandaag. Er werd door plaatsfouten veel balverlies geleden, maar gelukkig stond de verdediging in deze fase wel goed en er werden er geen overtredingen gemaakt. Na tien minuten wisten Bart en Mark het gat te verkleinen naar vier punten en werd er weer van vak gewisseld. Helaas ontsnapte er een heer even aan de aandacht, wat direct werd afgestraft. Sanne A bracht het verschil van afstand weer terug op vier en mocht het andere vak het weer gaan proberen. Ook in dit vak werd er gewisseld. Iris maakte plaats voor grote zus Sanne R om in de laatste vijf minuten nog wat terug te doen. Fortis wist het echter goed uit te spelen en bleef tot het laatste fluitsignaal strak verdedigen. Hierdoor wist ODO niet meer tot scoren te komen en zette Fortis in de 28e minuut de eindstand 13-18 op het bord. Dit verlies heeft ODO over zichzelf afgeroepen, door zich te veel te laten opjagen door de tegenstander. Het wordt er hierdoor ook niet makkelijker op in de competitie nu we na vier wedstrijden nog steeds op nul staan. Later op de avond werd ook nog eens bekend dat KCR tot ieders verbazing gelijk had gespeeld tegen KOAG, wat hiermee de rode lantaarn aan ODO laat. We zullen volgende week dus uit een ander vaatje moeten gaan tappen om de aansluiting niet helemaal te verliezen. Er wordt dan gespeeld tegen Vriendenschaar in Hardinxveld-Giesendam, waar de wedstrijd om 16:50 uur begint in de sporthal “de Wielewaal”.