Door Lotte Dingjan

Hee toppertjes,
Na het gelijke spel tegen Maassluis vorige week, begon de competitie nu eindelijk!

Vorige week speelden we goed, maar we hadden meer moeten scoren. Gisteren moesten we dus eigenlijk net zo goed spelen maar meer scoren om ons zelf te belonen. Demi kon gelukkig weer meespelen na een lange blessure.

In de 1e minuut kwamen we al op een 1-0 voorsprong door een doorloopbal van Twan. We waren veel beter en hadden heel veel kansen! Verdedigend gaven we niks weg en gaven heel veel druk waardoor de tegenstander bijna elke bal uit of in onze haden gooiden. Aan ons de taak om dus te scoren zodat de eerste punten voor ons zouden zijn. Gelukkig scoorden we nog 2 x in de eerste helft waardoor we met 3-0 voorstonden.

Vooral zo doorgaan was mijn advies. Aanvallend door blijven scoren en in de verdediging het net zo goed dichthouden.

In de tweede helft Kwam Ilse erin voor Demi. We bleven net zo fel, misschien nog wel feller als in de eerste helft en gaven bijna niks weg. Hierdoor was het eenrichtingsverkeer en konden we de score verder uitbouwen. Dit deden we super. We scoorden achter elkaar en iedereen kreeg kansen zat. Uiteindelijk hebben we 8x gescoord in de tweede helft. We hebben vooral veel schoten gescoord. Het is leuk om te zien dat jullie steeds beter en verder gaan schieten waardoor we ook makkelijker kunnen scoren. Ook gaat het rondspelen veel sneller waardoor we veel gevaarlijker worden als eerst.

Jullie hebben het als team super gedaan! De eerste punten zijn binnen, maar ik ben vooral trots over hoe jullie hebben gespeeld. Als we dit volhouden, weet ik zeker dat we nog veel meer punten kunnen pakken. Maud bedankt voor het invallen.