ODO A2 – Avanti (P) A2   3-11

Door Mark

Vandaag stond de eerste echte wedstrijd in de zaal op het programma. In een mooi gevulde hofstede mochten we aantreden tegen Avanti A2. Het beloofde een pittig potje te worden. In de voorbespreking bespraken we dat we vandaag veel aandacht moesten hebben voor onze verdediging. We trainen de laatste weken veel op verdedigen. Goed laag blijven, één been voor houden, op je achterste been leunen en je goed opstellen ten op zichte van je tegenstander. Dat in combinatie met goed voorverdedigen zou er voor moeten zorgen dat we Avanti zo veel mogelijk van het scoren af zouden moeten kunnen houden. Aanvallend zouden we vooral geduld moeten houden, goed moeten kijken en proberen op het juiste moment de insnij pakken.

We startte met het vak van Judith, Rianne, Bart en Sem in de aanval en met het vak van Koen, Arjen, Willianne en Celine in de verdediging.

Aanvallend hadden we in het begin veel moeite om de bal in ons bezit te houden. Avanti verdedigde ballijnen, wat vooral voor hun in het begin veel resultaat had. Maar langszamerhand ging ons spel beter lopen toen wij doorhadden dat we iets meer tempowisselingen in het lopen, goed in/uit moesten gaan en goed moesten kijken. Dit leidde tot een aantal goede kansen. Helaas benutte we er in de eerste helft maar één. Hier hadden we er overigens meer verdiend. Een ruststand van 1-4 was het resultaat. Tijdens de  rust hebben we nog even de puntjes op de i gezet. Er waren complimenten voor de verdediging, ook werd besproken hoe we op makkelijker op de insnij konden komen. De tweede helft kwam Nathan in de veld voor Sem. Ook mocht Noor haar debuut in de A maken. De tweede helft wisten we nog twee doelpunten te maken, de uitslag werd uiteindelijk 3-11. Toch vind ik dat jullie een goede pot hebben gespeeld. Avanti was een maatje te groot, maar jullie hebben laten zien wat jullie afgelopen tijd verdedigend geleerd hebben. Er werden bijna geen domme concentratie foutjes in de verdediging gemaakt. Ook was jullie verdedigende houding erg goed. Avanti heeft dan ook vooral afstandschoten gescoord. Erg leuk om te zien, dat jullie sprongen maken en steeds beter worden. Komende tijd gaan we uiteraard verder met het verdedigen, al moeten we het aanvallende spel ook niet vergeten, want drie scoren is wel te weinig. Ik hoop we komende weken zo compleet mogelijk kunnen trainen.