OSC 1 KAN ODO1 ÉÉN HELFT BIJBENEN.

Na een ruime overwinning op Fiks en een nipt verlies van Achilles leek het er even op dat ODO nog in de kwartfinale stond in de Haagse korfbaldagen. Er bleek echter een rekenfout gemaakt te zijn en bleek ODO de 3e nummer twee geworden te zijn. Het zat er dus alweer op voor de Maaslanders na tachtig minuten korfballen. De enige oefenwedstrijd van zestig minuten werd gespeeld tegen Oranje Nassau/Spirit 1, wat in de zaal 2e klasse speelt. De afwezige Jesse werd weer vervangen door Bart, die met Mark en de gezusters de Raadt de eerste aanval had. Met twee doelpunten van Mark nam ODO gelijk een voorsprong van 0-2. Met twee afstandschoten wisten de Vlaardingers dit weer te egaliseren. ODO hield echter het initiatief en wist met het wegtrekballetje van Bart weer op voorsprong te komen. Aan de kant was een overtreding er de oorzaak van de OSC vanaf de strafworpstip de gelijkmaker mocht maken. Niet veel later pakte de thuisploeg even een voorsprong, maar niet voor lang. Willem schoot de gelijkmaker weer binnen. Het werd even rustig met de scores, maar het toch weer ODO wat als eerste scoorde vanaf de stip. OSC wist helaas weer snel gelijk te maken en waar ODO nu even moeite had om de korf te vinden, wist de thuisploeg na een aantal minuten weer een kleine voorsprong te nemen. Met het schot van Eline en de afgeronde doorloop van Bart stond ODO weer aan de goede kant van de score. Willem leek met zijn twee doelpunten de ruststand op het bord te zetten, maar door nog twee doelpunten op slag van rust wist de thuisploeg toch weer langszij te komen.
Na de rust wist Michiel in de eerste aanval ook de korf te vinden en zette de 9-10 op het scorebord. Helaas werd er in dezelfde minuut ook aan de andere kant gescoord. Toen brak er een sterke fase aan voor ODO, wat het verdedigend goed dicht hield. Met zes doelpunten op rij, die ingezet werd door Sanne R en 2x Mark, 2x Willem en de vrije bal van Judith, was een gat geslagen naar 10-16 halverwege de tweede helft. De thuisploeg wist na 15 minuten ook weer de korf te vinden, maar steeds als zij wisten te scoren zette ODO er ook een doelpunt tegenover. Het verschil bleef dus zes totdat ODO er nog een eindsprintje uitperste. In de laatste drie minuten wist ODO evenveel doelpunten te scoren en werd de eindstand 13-21 op het bord geschoten door Willem, Judith en Bart. OSC wist het ODO één helft moeilijk te maken, maar moest in het tweede deel toch door de knieën voor ons vlaggenschip. Aan Dirk en de spelers om nog even de laatste puntjes op de “i” te zetten, zodat iedereen op scherp staat voor de eerste competitie wedstrijd tegen Swift in Middelburg.