ODO 2 KRIJGT HET NIET CADEAU.

In de laatste oefenwedstrijd voordat het weer om de punten gaat, reisde de ODO selectie op uitnodiging van Oranje Nassau/Spirit af naar Vlaardingen. ODO 2 had afgelopen zaterdag lering getrokken uit het verlies van IJsselvogels, waar te slap aan de wedstrijd werd begonnen. Deze keer startte ze wel scherp en wisten als eerste de korf te vinden via het korte kansje van Martijn V. Uit een makkelijk gegeven strafworp werd de gelijkmaker gemaakt. Zo zou het de hele eerste helft gaan, ODO wat als eerste scoorde en OSC wat gelijk maakte. Na de 3-3 tussenstand wist ODO met treffers van Thom en Martijn M een gaatje te slaan naar 3-5. De laatste minuut liep toen al even, maar met een snelle aanval van de Vlaardingers werd er op slag van rust weer aansluiting gekregen en werden de kleedkamers opgezocht bij 4-5.
Voor het 2e deel kwam Rick in het veld voor Martijn V en wist na even zoeken het verschil weer naar twee te brengen. Niet veel later was ook Cynthia scherp en loste een schot door de korf. In de vijfde minuut scoorde de thuisploeg voor het eerst met een schot, maar dit doelpunt werd door Judith even later gepareerd. Het werd intussen wel steeds duidelijker dat ODO niet alleen tegen OSC aan het spelen was. De 9e man in het veld ging meer en meer zijn aandeel in de wedstrijd opeisen. Alle acties rond de korf werden tegen ODO beslist en direct als vrije bal gegeven. Hiervan wist de thuisploeg er 2 te benutten en met eindelijk weer eens een veld doelpunt werd het weer gelijk. Rick zorgde er weer voor dat ODO op voorsprong te kwam, maar even later maakte ODO weer een “zware overtreding”tegen de thuisploeg. De hierdoor verworven strafworp werd gescoord en had ODO nog een paar minuten te gaan om te proberen geen vrije ballen of strafworpen tegen te krijgen. Er moest dus met fluwelen handschoentjes verdedigd worden, want in alles werd een overtreding gezien. Martijn M. was degene die de eindstand op het scorebord schoot. Het eind werd bereikt bij de 9-10 eindstand, wat een wat geflatteerde uitslag is gezien de veld verhouding en de afgefloten aanvallen van ODO door vermeende overtredingen. ODO 2 moet nu klaar zijn voor het echte werk, wat begint tegen HKC in Hardingsveld-Giessendam.