ODO A1 – Valto A1   15-16

Door Lennart Moerman

Zaterdag, korfbaldag! We mochten vijf uur aantreden tegen Valto A1, waar we al twee keer een wedstrijd tegen hadden gespeeld. Eerste keer was een oefenwedstrijd, die werd verloren met 10-4. Tweede keer was ook een oefenwedstrijd, waar wij overduidelijk de betere partij waren, maar toch eindigde in een 10-10 uitslag. Drie keer is scheepsrecht en zo dachten wij er allemaal over! Er speelden ook veel bekenden bij Valto, dus ook daarom waren de gezonde zenuwen bij iedereen wel te voelen.

De vakken waren Lotte D als captain, Claire, Thom en wouter als eerste aanval en Lotte V, Loraine, Daan en Niek als eerste verdediging. Nikki en Lennart waren aan de beurt om de stoelen in de dugout lekker warm te houden, plus de versterkingen uit de A2: Koen, Daphne en Arjen

De wedstrijd begon en de eerste goal van Lotte D lag er alweer in. Toen scoorde Valto weer en dus bleef het om en om gaan, tot het moment dat ODO de voorsprong pakte met drie doelpunten. Valto kwam daarna alleen weer terug en toen stond het ineens 6-6. ODO viel goed aan, ODO verdedigde goed, maar toch vielen de doelpunten bij Valto. Er werd nog 1 keer gescoord voor de rust dus de ruststand was 7-6.

De tweede helft begonnen wij iets te slap, waardoor Valto kon profiteren. Ze namen een voorsprong van drie doelpunten. Er werd samen keihard geknokt, we gaven niet op. Er werden veel wissels erin gezet en de laatste twintig minuten was het even flink spannend. Valto stond een paar doelpunten voor, maar in de laatste twintig minuten werd er veel beter gespeeld door ODO dan door Valto. 14-16 en nog twee minuten te spelen! Dat betekent in de verdediging volop op die ballijnen, en in de aanval snel spelen en snelle acties maken om nog snel te kunnen scoren. Het is nog 15-16 geworden, maar helaas bleef het hierbij.

ODO heeft pech gehad, maar is zeker het grootste deel van de wedstrijd de betere partij geweest. Jammer, maar volgende week gaan we gewoon weer knallen tegen Ondo, onze laatste wedstrijd voor we weer de zaal in gaan. Ik heb er zin in!