ODO 2 PAKT EERSTE OVERWINNING.

Na de twee nederlagen werd het nu tijd dat ODO 2 de punten zou gaan pakken. Martijn heeft zijn schorsing uit gezeten en mocht vandaag zijn eerste competitiewedstrijd in de senioren spelen. ODO 3 had alvast het goede voorbeeld gegeven door een klinkende overwinning op ZKC’31. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Binnendijk kon de jacht op de doelpunten beginnen. De openingstreffer werd door WION gescoord. Niet veel later werd er een ODO aanval met een overtreding gestopt, zodat Bart de gelijkmaker vanaf de strafworpstip mocht maken. De gasten zouden nog tweemaal op voorsprong komen voordat ODO het initiatief naar zich toe trok. Met het schot van Judith en de strafworp van Kees werd het 5-3 en was het eerste gaatje geslagen. Hierna brak er een doelpuntloze periode aan van maar liefst 13 minuten. Er werden wel goede aanvallen gespeeld met meerdere schoten, maar de doelpunten wilden niet vallen. In de 23e minuut wist Martijn V de ban weer te breken. Helaas scoorden de gasten nog in dezelfde minuut een tegen doelpunt, waardoor de marge twee bleef. Tot de rust zouden de ploegen om en om scoren, zodat na de doelpunten van Judith en Cynthia de kleedkamers werden opgezocht bij de 8-6 ruststand.
De coach van WION had zijn spelers goed op scherp gezet in de rust. Al in de eerste minuut wisten de Rotterdammers weer aansluiting te krijgen. Het ODO publiek hield de adem in, maar de spelers bleven koel. De aanvallen werden goed opgebouwd en WION had weer een overtreding nodig om een doelpoging af te wentelen. De hierop volgende strafworp werd door Kees rustig afgemaakt. Met de twee doelpunten die Bart hierna maakte werd het gat vergroot naar vier doelpunten. De volgende fase zouden de ploegen weer om en om scoren, zodat het halverwege de 2e helft door de doelpunten van Judith 2x en Bart 14 -9 stond. Bij WION had men intussen vier nieuwe spelers ingebracht om te proberen het tij te keren. Dit lukte ten dele. De aanvallen van ODO werden nu niet meer allemaal even goed uit gespeeld. Hierdoor kregen de gasten onnodig veel kansen op een presenteerblaadje aangeboden. Gelukkig stond de verdediging als een huis en wisten veel aanvallen af te slaan. Martijn V zorgde ervoor dat de marge weer vijf werd, nadat een Rotterdamse heer deze had verkleind. Dit zou echter het laatste Maaslandse doelpunt zijn. De laatste 12 minuten bleven we weer verstoken van Maaslandse doelpunten. De verdediging kwam onder zwaar geschut te liggen, maar de gasten hadden te veel kansen nodig voor één doelpunt. Hierdoor tikte de tijd lekker weg en bleef de stand steken op 15-13, waarmee de eerste overwinning van de jonge ODO reserves een feit is. Dit smaakt naar meer, dus BEP 3 is gewaarschuwd. Dit is de tegenstander waar volgende week de degens mee worden gekruist. Ik vertrouw op jullie kennis en kunde dat het goed komt en hoop op een mooi verslag. Ben er even een weekje tussen uit, dus hoor graag van jullie verrichtingen.