ODO 1 PAKT MOEIZAME OVERWINNING OP BMC.

Na de overwinning van vorige week wilde het vlaggenschip nu ook op het eigen veld de punten in huis houden tegen het nog puntloze BMC uit Berlicum. De gasten waren duidelijk hun uit shirts vergeten, want zij verschenen in variërende kledij in het veld. Onder leiding van scheidsrechter Schilperoord ging de wedstrijd van start. De openingsfase was voor de thuisploeg een lastige. De aanvallen wilde niet lekker lopen, waar de gasten het aanvallend ook niet voor elkaar kregen. Pas na ruim vijf minuten wisten zij de nul van het scorebord te schieten. Voor de Maaslanders zou dit nog langer duren. In de 8e minuut wist Jesse de korf te vinden en mocht het andere vak het gaan proberen. Zij deden het een stuk beter, want binnen twee minuten was daar ineens Sanne A die haar tegenstander te slim af was. Met haar afgeronde doorloop en even later het schot van Willem was het eerste gaatje geslagen. Helaas werd nog in dezelfde minuut een onoplettendheidje in de verdediging afgestraft met een omdraaiballetje van een dame. Iris was vandaag weer scherp met haar vrije bal en wist de marge weer op twee te zetten. In de laatste minuten tot de rust zou BMC nog een keer de aansluiting krijgen, maar gelukkig wisten Willem en Mark voor de thee nog te scoren. Bij deze 6-3 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.
De tweede helft werd 35 minuten hard werken voor weinig doelpunten. Voor beide ploegen was het moeilijk om een goede aanval op te zetten en de korf te vinden. Het duurde maar liefst 12 minuten voordat Iris raak schoot. De vakwisseling bracht niet de verwachte verlossende doelpunten voor de thuisploeg. Het Maaslandse vlaggenschip ging meer en meer tegen zichzelf korfballen en wist, ondanks de aanvallen met meerdere kansen, de korf niet te vinden. In deze gevallen maakt je het jezelf erg lastig, want je geeft hiermee de tegenstander de hoop dat er wat te halen valt. De gasten wisten de Maaslandse aanvallen goed te ontregelen en hielden het maar liefst 23 minuten dicht. In deze periode hadden zij zelf het gat weten te dichten. Judith werd nog ingebracht in de hoop dat haar scherpte uit haar eigen wedstrijd ook nu voor de brood nodige doelpunten kon zorgen. De donkere wolken trokken pas echt samen boven het thuis publiek toen in de 29e minuut de gelijkmaker door de korf viel. Met de vakwisseling werd Michiel gewisseld voor Bart en gingen we bloedstollende laatste minuten tegemoet. De aanvallen waren zeker niet mooi en er werd gestreden voor elke meter. Bij één van de aanvallen, waar het er weer rommelig aan toe ging onder de korf, was daar ineens weer Sanne A die vrij onder de korf kwam en haar doorloop afmaakte. Terwijl de laatste seconden weg tikten zat heel het Maaslandse publiek met gekruiste vingers op het laatste fluitsignaal te wachten. Tot grote opluchting wisten de gasten niet meer te scoren en bleven de punten in Maasland. Het was zeker geen mooie wedstrijd vandaag aan de Baanderheer, maar de punten zijn binnen. Nu weer vooruit kijken naar de wedstrijd van volgende week tegen OZC in Rotterdam. Deze tegenstander zou ODO beter moeten liggen, dus zie ik wel kansen voor ons vlaggenschip volgende week. Daar kunnen de spelers wel wat steun bij gebruiken. De wedstrijd start om 15:30 uur aan de Enk 120 in Rotterdam.