ODO 4 – Olympia (S) 3   11-11 Geen appeltaart

Door Rob van der Hak

Dat Olympia met 16-16 gelijk had gespeeld tegen Vlaardingen, had indruk gemaakt. De diverse jongere spelers die binnendruppelden, werden door ons aangezien voor heuse (zelf verklaarde?) titel pretendenten.

Zomeravondkorfbal op zomaar een donderdagavond. Niet trainen op de dag er voor, anders is de verhouding rust-arbeid-rust teveel verstoord…ook hier verloopt het 1e kwart redelijk in balans…na 15 minuten een magere 2-1 voorsprong, en de wedstrijd meanderd tot aan rust met een 5-4 voorsprong. Niets aan het handje, zo lijkt het. #4 staat vaker voor zulke klussen. In de rust de puntjes op de i, er op en er over zou je zeggen. Helaas trekt Olympia de beginfase naar zich toe en na 4 minuten of zo staan we met 5-6 achter. Het ongekend flexibele #4 systeem recht dan de rug en perst er uit wat er in zit – of niet. Via 6-6 wordt er knap uitgelopen naar een 9-7 voorsprong maar rond de 19e minuut staat het toch weer 9-9 en gaat de wedstrijd de laatste fase in. Olympia komt weer op voorsprong , wij missen een stip…zou het dan toch misgaan? In de dying seconds scoort la Reina de anschluss treffer en wordt er afgefloten met een gelijke stand. Eerste punt binnen….