Collecteer voor Fonds verstandelijk gehandicapten

Door Jaap

Martin van Popering (vader van onze leden Kees, Lianne en Coriene van Popering en tevens oud-lid van de kantine-commissie) benaderde mij zaterdag of ik ons communicatie-platform beschikbaar wilde stellen voor zijn missie: het werven van collectanten voor het Fonds verstandelijk gehandicapten. Martin is vrijwilliger bij het Westerhonk en vanuit die rol nu coördinator voor de collecte in Maasland. Omdat wij als vereniging het doel van het Fonds onderschrijven – iedereen mee laten doen in de maatschappij – bevelen wij de oproep van Martin van harte bij u aan. Heeft u een uurtje de tijd en kunt u helpen of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Martin via e-mail of 0624686512.

Jaap van Vliet
Voorzitter ODO

Fonds verstandelijk gehandicapten zoekt collectanten in dorpen en steden
Bron: Fonds verstandelijk gehandicapten

Fonds verstandelijk gehandicapten vraagt eind september financiële steun en aandacht voor de positie van mensen met een verstandelijke beperking. Door toenemende bezuinigingen wordt het voor hen steeds moeilijker om mee te doen in de samenleving. Het Fonds financiert projecten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking leefbaar maken en verrijken. Projecten die helpen hun talenten te ontwikkelen, en die de emancipatie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking stimuleren. Om dat mogelijk te maken, collecteert het Fonds in de week van 22 september tot en met 27 september 2014 in het hele land.

Voor haar collecte in Maasland zoekt het Fonds nog vrijwilligers: mensen die in de laatste week van september twee of drie uur willen collecteren in hun buurt of wijk. De overheid vergoedt de woon- en aanvullende zorgkosten voor mensen met een verstandelijke handicap. Voor alle overige kosten zijn ze afhankelijk van een werkvergoeding of uitkering. Vaak betalen ouders of familieleden hun sport of vrijetijdsbesteding. Fonds verstandelijk gehandicapten helpt hierbij, en financiert en organiseert zoveel mogelijk projecten voor zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking.

Fonds verstandelijk gehandicapten wil dat mensen met een verstandelijke beperking gewoon meedoen in de maatschappij. Het Fonds financiert projecten die het leven van mensen met een verstandelijke beperking leefbaar maken en kleur geven. Er gaat geld naar kleine initiatieven, zoals de aanschaf van aangepast materieel voor een manege, een duofiets voor een zorgboerderij of de organisatie van theater- en schildercursussen op maat. Het Fonds draagt ook bij aan werkweken en vakanties, die zorgen dat mensen uit hun isolement komen of dat ze bouwen aan hun netwerk. Ook gaat er geld naar grotere, landelijke projecten, zoals trainingen gericht op weerbaarheid, het opdoen van werkervaring en het toegankelijk maken van informatie.

Help mee en vergroot de wereld van mensen met een verstandelijke beperking!