ODO KAN TERUG KIJKEN OP EEN GESLAAGDE 3-KAMP.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen werd er zaterdag een 3-kamp gehouden op het ODO veld. tegenstanders waren 1e klasser Valto 1 en 2 en de Belgische zaallandskampioen Scaldis selectie. Op papier zou de ODO selectie dus borst nat kunnen maken. De junioren van ODO mochten als eerste de slaap uit de ogen wrijven. Zij startte de dag tegen Valto A1. Aan de nieuwe trainer Lennart van Linge de taak om het gat wat de vier doorgeschoven heren achter lieten op te vullen met de nieuwe lichting en achtergebleven junioren. Zij wisten scherp aan de wedstrijd te beginnen en namen een 4-2 voorsprong. De Lierse junioren wisten dit weer rechte te zetten en namen het initiatief over van de Maaslanders. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en wist voor het eindsignaal de stand weer in evenwicht te brengen bij 10-10. Valto ging in de dying seconds van de wedstrijd nog wel op jacht naar de winnende treffer, maar het ontbrak hen aan voldoende tijd hiervoor.
Hierna betraden, voor als nog, ODO 2 en Valto 2 het veld. ODO 2 trad aan met een sterk verjongt team, waarin alleen Kees van Popering en Joyce van Gastel de gemiddelde leeftijd nog wat op krikten. Zij wisten de gehele 1e helft het initiatief te houden tegen de gasten, maar wisten dit niet in veel doelpunten om te zetten. Hierdoor werd met een 4-4 tussenstand de kleedkamer opgezocht. Na de rust bleken de mensen van Valto op scherp gezet en schudde de Lierse feestweek even van zich af. Het ging nog steeds moeizaam, maar na een minuut of tien wisten zij toch met twee doelpunten een gaatje te slaan naar 4-6. Dat Kees nog steeds zijn mannetje staat tussen alle jonkies bleek wel uit de twee doelpunten waarmee hij ODO weer op gelijke hoogte bracht. Helaas wisten de gasten weer snel te scoren, waardoor het erop ging lijken dat de gasten met de eer zouden gaan strijken. De ODO jonkies hadden echter nog een eindsprint achter de hand en wisten in de slotfase nog tweemaal tot scoren te komen, zodat de werd afgefloten bij 8-7. Geen ruime, maar wel een prima overwinning.
Het eerste van ODO zou het hierna opnemen tegen het vlaggenschip van Valto. De geschiedenis verteld dat deze ploegen altijd erg aan elkaar gewaagd zijn en spannende wedstrijden te zien geven. Voor de supporter vaak een genot om naar te kijken, dus gingen we er eens goed voor zitten. Mark zette ODO al snel op voorsprong, maar met een vrije bal en een strafworp wist Valto aan de goede kant van de score te komen. Hierna trok ODO echter weer het initiatief naar zich toe wist tot de rust een kleine voorsprong te houden, zodat bij 9-7 even gerust kon worden. De thuisploeg zette dit sterke optreden in het 2e bedrijf voort, maar halverwege de 2e helft stokte de scoren bij ODO. De gasten wisten langzaam maar zeker het gat te dichten en kwamen bij 14-14 weer op gelijke hoogte. Met nog minder dan een minuutje te gaan leek dit de eindstand te worden, maar Mark wist voor 15-14 nog door de korf te gooien en hiermee de winst veilig te stellen.
Hierna was het de beurt aan onze Belgische gasten om het tegen Valto op te nemen. Zowel Scaldis 2 als 1 gaven een staaltje efficiënt korfballen weg. Hoewel de scoren niet boven de twintig uit kwam werd er door Scaldis met groot verschil gewonnen.
ODO 2 betrad het veld tegen het hoog aangeslagen Scaldis met een instelling van niets te verliezen en vooral genieten van deze wedstrijd tegen een topper. Dit kwam het spel van de jongelingen uit Maasland zeker ten goede, want zij namen brutaal de leiding en wisten deze vast te houden tot de rust. Met een 7-4 voorsprong werd aan het 2e bedrijf begonnen, waar in de gasten langzaam maar zeker orde op zaken wisten te stellen. Zij wisten ODO beter van het scoren af te houden en kwamen bij 8-8 halverwege de 2e helft op gelijke hoogte. Het leek een gevalletje er op en er over te worden toen niet veel later ook de 8-9 viel, maar de Maaslanders herstelde zich goed en wisten weer gelijk te maken. Het slot akkoord was echter voor de gasten, zodat zij er, zoals verwacht, met de winst van door gingen.
Voor het vlaggenschip van ODO gold een beetje hetzelfde tegen deze opponent. Ook zij gingen onbevangen de strijd aan, maar wisten alleen met de openingstreffer de voorsprong te pakken. Al snel waren de rollen omgedraaid en wisten zij door vier doelpunten rij een 1-4 voorsprong te nemen. Deze voorsprong zouden zij de hele wedstrijd weten vast te houden en werd er gerust bij de 4-7 tussenstand. De tweede helft ging ODO verdedigend de lijntjes nog iets strakker aantrekken, maar kon niet voorkomen dat zij ook in de tweede helft tot 7 treffers kwamen. ODO wist in het tweede deel wel gelijke tred te volgen met de gasten en er zelf ook 7 te scoren, waardoor deze leuke wedstrijd werd afgefloten bij een 11-14 eindstand.
Al met al een leuke korfbaldag met heel leuke wedstrijden van alle ploegen onder prima weersomstandigheden. Als afsluiting werd er weer gezellig met de ODO familie aangeschoven voor de saté maaltijd, die weer prima verzorgd was. Volgende week nog één weekend oefenwedstrijd, waarna de competitie weer losbarst. Tegen RWA uit Rhoon zullen Paul en Dirk de puntjes op de i zetten met hun spelers, zodat er scherp aan de competitie begonnen kan worden.