ODO 1 – Merwede 1   14-11

Na het verlies van vorige week tegen de kampioenskandidaten DES 1 en 2 werd het voor ODO nu toch nog spannend in de competitie, nu Vlaardingen/Ridderhof in de poule bij ODO 2 en DSO in de poule bij ODO 1 een slotoffensief zijn gestart om degradatie af te wenden. Bij de reserves begon dit Vlaardingen als rode lantaarndrager aan de voorjaarscompetitie en is intussen al over ODO 2 heen gegaan. De Maaslandse reserves staan nog op de veilige 6e plaats, maar het wordt wel erg warm onder hun voeten. Na de 4-9 nederlaag tegen Merwede 2, wat met DES 2 de koplopers zijn in de poule, wordt de druk op de laatste wedstrijd volgende week tegen Dijkvogels 2 aardig opgevoerd. Er zal in Maasdijk gewonnen moeten worden om uit de handen van het degradatiespook te blijven.
(ODO 2 is inmiddels ook veilig door verlies Excelsior – red)

Het vlaggenschip van het Maaslandse ODO hadden tegen Merwede 1 ook maar één doel deze zaterdag. De uitwedstrijd werd in de slotfase uit handen gegeven, dus revanche was het doel en de punten moesten in Maasland blijven. Onder zomerse omstandigheden gingen beide ploegen op jacht naar doelpunten. Hoewel er voor Merwede 1 niets meer te behalen valt voldeden zij zeker hun sportieve plicht. Het was daarom lang wachten op de openingstreffer, die na negen minuten werd gemaakt door de gasten uit Sliedrecht. In de volgende ODO aanval was het weer Sanne van Altena die voor ODO de nul van het scorebord afschoot. In de volgende fase namen de gasten echter het initiatief en wisten een gaatje te slaan naar 1-4, voordat ODO weer wat terug deed. De Maaslanders lieten het er niet bij zitten en rechtte hun ruggen. Met drie doelpunten op rij in evenveel minuten stonden zij weer op gelijke hoogte. Niet veel later wist ODO met een doelpunt van Mark Zegwaard voor het eerst op voorsprong te komen. De gasten waren echter niet van plan om de wedstrijd zomaar uit handen te geven. De slotfase naar de rust was dan ook voor Merwede dat met drie doelpunten op rij de ruststand op 5-7 zette.

Na de thee wisten de gasten weer een marge van drie op het scorebord te zetten. De thuisploeg was echter op scherp gezet door coach Dirk Sercu en kregen met de doelpunten van Sanne van Altena en Jesse van der Hout weer aansluiting bij 7-8. Het Maaslandse publiek leefde nu ook weer op zoals ze dat in de zaal deden en gingen als één man achter de thuisploeg staan. Dit resulteerde er in dat ODO halverwege de tweede helft op gelijke hoogte kwam en de gasten leken te bezwijken onder de Maaslandse druk. Merwede stribbelde nog één keer tegen en liep weer uit naar 9-11, maar toen was het Sliedrechtse kruid verschoten. Met nog tien minuten op de klok trokken de Maaslanders alle registers nog een keer open. Dit slot offensief wierp direct zijn vruchten af toen Willem van Vliet weer voor aansluiting zorgde. ODO zou in de slotfase nog drie maal scoren, waarmee de wedstrijd werd afgefloten bij de 14-11 eindstand.

Met deze overwinning stijgt ODO naar de 4e plaats in de competitie en is definitief zeker van behoud in de 2e klasse. ODO kan dus volgende week ontspannen afreizen naar Maasdijk voor de laatste wedstrijd tegen Dijkvogels. De Maaslanders hebben echter nog wel wat recht te zetten met de Dijkers en zullen alles doen om de laatste punten mee naar Maasland te nemen.