Maassluis 4 – ODO 4   10-13 Om des keizers baard? Om den drommel niet!

Door Rob van der Hak

Vorige week werd kansloos verloren van ongeslagen kampioen DES 4, in barre, natte, winderige omstandigheden, zonder goede wissels op de bank; de 'performance' van #4 gerust zeer ondermaats genoemd worden waarna alleen de kebab catering verzorging voor een hoogtepunt zorgde.

Nu dan op zaterdag, op een zonovergoten Wipperspark tegen Maassluis 4, eigenlijk ook wel weer barre omstandigheden – want de hitte leek ziedend op het ( voor mij althans) aangenaam lopende kunstgras van de Maassluisers. Zonder de nog niet fitte S.H. te D.P. te M. en M. v.d. E.-v.N. te M. die elders een zwemdiploma ging scoren. Met J. v.B. te M. en W.G. te M. op de reservebank. De speech vooraf van Snapaturk had zoals gewoonlijk weer een paar highlights, zoals de feiten dat Maassluis een zeer moeilijk tot scorend team is, en dat we goede wissels op de bank hebben. Binnen 3 minuten keek #4 tegen een schier kansloze 3 – 0 achterstand aan. Het apparaat #4 moest nog even ingesteld worden op de strijdwijze van Maassluis. Edoch na die overrompelende 3-0 stand kwam #4 beslist terug in de wedstrijd, en werd de achterstand gedecideerd omgezet in een trotse 5-7 voorsprong. Bij rust was Maassluis weer teruggekrabbeld tot 7-7. Na rust om en om scorend tot 9-9. Dit is een vertrouwd schouwspel waarbij #4 de tegenstander het idee geeft dat er nog wat te halen valt. De hitte was een ware aanslag op de conditie en gemoedstoestand, maar gesteund door het latere gunstige scoreverloop wist #4 mentaal over fysiek ongemak te laten zegevieren. Via 9-11, en 10-12 (met inmiddels de goede wissels in het veld) werd een eclatante 10-13 eindstand bereikt.  Niets beter dan weer met je team een high-five te maken na zo'n prestatie. Nog 1 potje tegen Vlaardingen en we eindigen weer netjes op de 4e plek.