ODO A1 MAATJE TE GROOT VOOR DKC A1.

Na het onnodige verlies van vorige week tegen Fortuna ging de A1 vandaag weer met frisse moed het veld in om het op te nemen tegen de rode lantaarndrager DKC A1. De uitwedstrijd werd een walk over voor ODO. Nu een half jaar verder zou blijken hoeveel DKC zich ontwikkeld zou hebben. Het eerste aanvalvak bestond uit Bart, Thom S., Cynthia en Judith. Zij hadden na het eerste fluitsignaal maar enkele balbewegingen nodig en toen had Bart de 0 al van het scorebord met zijn wegtrekbal achter de korf. DKC wist ook aardige aanvallen op te zetten, maar echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Intussen was het wachten op de volgende treffer van ODO, maar daar moesten we toch even op wachten. Uit een van de vele goed opgezette aanvallen wist Bart uiteindelijk dan weer te scoren. Het andere vak mocht het nu gaan proberen. Met de gebroeders van Waardenburg naast Lotte D. en Diana ging men op zoek naar het volgende ODO doelpunt. DKC zou echter eerst wat terug doen, maar niet veel later werd het verschil weer hersteld door Thom. Het was wel duidelijk dat de gasten nu veel beter verdedigden dan in oktober. Zij wisten vandaag toch regelmatig de ODO aanvallen te verstoren en halveerde het verschil weer door van afstand raak te schieten. Onze talenten stonden dus toch een beetje onder druk en moesten op zoek naar de juiste kansen. Deze werd gevonden in een één tweetje tussen Cynthia en Bart, waarbij Cynthia haar doorloop keurig afmaakte. In het laatste kwartier van het eerste deel zouden beide ploegen om en om scoren, waarmee de ruststand uit kwam op 7-4.
De rust deed onze talenten blijkbaar goed, want de openingsbal van DKC ging na twee balbewegingen al de mist in. Zo kon het gebeuren dat Thom al binnen een minuut de marge vergrootte naar 4 punten. Na weer een Delfts doelpunt wist ODO 3x op rij te scoren uit een doorloopbal van Cynthia, een strafworp van Thom en een omdraaiballetje van Lotte, die vandaag ook weer op scherp stond. Halverwege de 2e helft scoorde DKC hun tweede treffer, maar daarna ging ODO even helemaal los. Eerst was daar Cynthia weer die van haar tegenstander mocht aanleggen op twee benen en deze zijn aan haar wel besteed. Niet veel later was Lotte haar tegenstander weer te slim af met haar stuiterbal naar achter en daarna haar doorloop mooi af te maken. Met het korte schot van Thom en de strafworp van Bart was het verschil 9 geworden en konden de reservespelers bedankt worden voor hun bewezen diensten de afgelopen weken. Met nog een minuut of zes op de klok mochten Sipke, Lotte V. en Claire de plaatsen innemen van Bart, Judith en Diana om de wedstrijd uit te spelen. Het lukte Cynthia nog om het verschil even op tien te brengen toen zij met haar 4e treffer de 16-6 binnen schoot. Het slot akkoord was echter voor de ploeg uit Delft. Met twee afstandschoten wisten zij de eindstand wat draaglijker te maken en op 16-8 te zetten. Weer een prima overwinning met heel leuke aanvallen en doelpunten. Het was weer een genot om naar jullie te kijken. Met nog één wedstrijd in het verschiet loopt het seizoen naar zijn einde. De laatste wedstrijd is volgende week tegen kampioenskandidaat Weidevogels A1. Zij moeten deze wedstrijd winnen om dit te verwezenlijken. Zij hebben het wel weer helemaal in eigen hand na het verlies van HKV A1 bij Excelsior A1. Het beloofd dus een leuke wedstrijd te worden tussen twee ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn.