ODO hoopt op &#39groene&#39 zaterdag

Door Jaap

Door Arno van Leeuwen

 

Na vorige week met bijna louter rode uitslagen op de site, wordt het deze week vast een stuk groener. De weersvoorspellingen zijn in ieder geval gunstig, dus deze week geen slagregens en windstoten onder de wedstrijden. Bij de jeugdteams zijn er nog drie teams over die om de hoofdprijs meedoen. De E1 heeft zaterdag aan één puntje genoeg om het kampioenschap binnen te halen.

 

Ook de C1 en de B1 en 2 maken nog kans op het kampioenschap. Voor de C1 is het zaak om te blijven winnen, want zij hebben evenveel verliespunten als de koploper, maar hebben één wedstrijd minder gespeeld. De B1 speelt een heuse vier punten wedstrijd in Delft tegen de mede koploper Excelsior B1. Zij mogen vroeg uit de veren, want de wedstrijd begint al om 9:30 uur. De B2 gaat als koploper naar Zoetermeer om daar de punten op te halen tegen de Meervogels B3. Zij mogen wat langer uitslapen, want deze wedstrijd begint pas om 11:30 uur.

 

Voor zowel de A1 als de A2 lijkt het gat met de koplopers onoverbrugbaar geworden en kunnen dus het seizoen ontspannen uitspelen. Zij zullen natuurlijk wel voor de winst gaan, want cadeaus worden er nog steeds niet gegeven binnen de lijnen. De A2 zal zaterdag de openingswedstrijd spelen op het kunstgras als zij om 9:30 uur de slaap uit de ogen moeten hebben gewreven om aan de wedstrijd te beginnen. De A1 zal dan aan het eind van de wedstrijddag als laatste spelen. Zij spelen tegen DKC A1 uit Delft waar zij in de uitwedstrijd een monster zege op behaalde. Wordt het een herhaling of komt DKC voor revanche?

 

Bij de senioren kan na ODO 3 alleen nog ons 7e het kampioenschap binnen halen. Zij hebben dit nog geheel in eigen hand en zullen dus wel zorgen dat ze allemaal goed wakker zijn als zij om 11:00 uur ons kunstgras betreden om de wedstrijd beginnen tegen Velocitas 6.

 

Om 14:00 uur is het dan de beurt aan ODO 2 wat tegen de reserves van Merwede uit Sliedrecht zal gaan proberen om nu wel de punten in Maasland te houden. Deze zijn hard nodig voor behoud in de reserve 2e klasse, want het gat met de nummer 7 is nog maar 3 punten. Ook het vlaggenschip kruist de degens met Merwede, wat het kampioenschap vorige week buiten bereik zag gaan met de winst van DES. Zij spelen dus om des keizers baard, maar zullen vast hun sportieve plicht doen tegenover de rest van de poule. ODO staat met ONDO en Dijkvogels 4 punten los en heeft derhalve aan één punt genoeg om definitief veilig te zijn. Hierbij is een volle tribune geen overbodige luxe is in de zaal wel gebleken. Met het mooie weer erbij lijkt het dus een mooie korfbal dag te worden, met als afsluiting een heerlijke Italiaans maaltijd.