GEHAVEND A1 VERLIEST VAN FORTUNA A2.

Door Arno

Na de tweede onderbreking van twee weken was het nu weer tijd voor een wedstrijd. De laatste wedstrijd tegen HKV A1 werd na een goede 1e helft de wedstrijd in het tweede deel weggegeven. Door een slepende blessure bij Thom en de rode kaart van Martijn moest de A1 toen de wedstrijd met 7 spelers uitspelen. Thom was er gelukkig deze week weer bij, maar Martijn heeft van de bond een niet mis te verstane straf van 6 wedstrijden schorsing opgelegd gekregen. Voor deze week stonden Sipke en Koen erop om de gaten te vullen en Lennart zou op de bank zitten. Vlak voor de wedstrijd werd duidelijk dat Koen zich niet fit genoeg voelde en dat Lennart ziek thuis was gebleven. Hierdoor startte een sterk verzwakt A1 aan de wedstrijd. Het eerste aanvalvak met Bart, Arjen, Cynthia en Diana wist elkaar maar moeilijk te vinden. Door plaats fouten en misverstanden wisten zij niet tot scoren te komen. Fortuna kreeg dus de kans om een voorsprong te nemen en zorgden ervoor dat ons eerste aanvalvak met lege handen bleef. Het andere vak met Thom, Sipke, Loriane en Lotte lukte het om ODO weer om gelijke hoogte te brengen. Na de vakwissel wist ook het andere vak tot score te komen en sloeg ODO een eerste gaatje van twee punten. Toen Fortuna dit verschil weer halveerde was het even later Loraine die voor ODO met een doorloop het verschil weer herstelde. Nu was het zaak om deze marge vast te houden tot de rust, zodat de coach in de rust de puntjes op de i kon zetten. Het lukte onze junioren echter niet om het tot de rust dicht te houden, waardoor Fortuna met 2 afstandschoten de ruststand op 5-5 zette.
Na de thee kwamen de Delftenaren scherp uit de kleedkamer en wisten in de eerste aanval weer een voorsprong te nemen. Deze werd even later door Thom weer weggewerkt, waarna er een korte doelpuntloze periode aanbrak. Na een minuut of acht, met Daan intussen op de plaats van Arjen, wist ODO weer eens een aanval slim uit te spelen waaruit Diana op aangeven van Bart weer wist te scoren uit een doorloop. Helaas liet het andere vak toen weer snel een steekje vallen in de verdediging, waardoor Fortuna weer op gelijke hoogte kwam. Na ruim 45 minuten was de wedstrijd dus nog helemaal in evenwicht en ging het tweede aanvalvak het weer proberen. Beide ploegen hadden last van de stromende regen, die de bal erg glad maakte. Hierdoor gingen veel aanvallen verloren door plaats fouten en ballen die door de handen slipten. Na een doelpuntloze periode van 15 minuten kreeg ODO de kans om weer een voorsprong te nemen, maar het lukte Thom niet om de strafworp af te maken. Toen weer een vijftal minuten verstreken waren wist Fortuna uiteindelijk weer een voorsprong te nemen. Om de aanvallen bij ODO weer nieuw leven in te blazen besloot Sven Judith en Wouter in te brengen. Er werden nu wel weer veel kansen gecreëerd, maar de doelpunten bleven uit. Het andere vak had het intussen 20 minuten volgehouden om de Fortuna aanvallen af te slaan. Door een onnodige overtreding bij een doorbraak van een Fortunees, mochten zij de wedstrijd in het slot gooien vanaf de strafworpstip. Deze 7-9 tussenstand met nog minder dan twee minuten op de klok bleek ook de eindstand te worden. Zo is vandaag wel gebleken dat we, na het wegvallen van Rick en Martijn, blij mogen zijn dat er al 14 punten gehaald zijn. Door de steeds wisselende samenstelling van het team wil het vaak niet lukken om al in de openingsfase direct een voorsprong te nemen. Er zijn toch elke week weer de nodige misverstanden die in de loop van de wedstrijd dan weer hersteld moeten worden. Mede hierdoor zal het moeilijk worden om nog punten te scoren, wat voor sommige tegenstanders uit de poule niet leuk gevonden zal worden. Excelsior, die op het randje van degraderen staat, had er zeker op gerekend dat onze junioren de punten vandaag in Maasland zouden houden, waardoor zij bij winst op DKC op gelijke hoogte zouden komen met Fortuna. Het is voor ODO A1 echter de resterende wedstrijden “roeien met de riemen die we hebben”. Het seizoen kan in ieder geval nu ontspannen uitgespeeld worden, nu we definitief afgehaakt zijn bij de koplopers. Ik ga er dus van uit dat we nog twee leuke wedstrijden te zien krijgen tegen de hekkensluiter DKC en kampioenskandidaat Weidevogels.
Tot volgende week 17:00 uur, Arno