ODO wint derby tegen ONDO met ruime cijfers

Door Jaap

Door Arno van Leeuwen

Met de overwinning van vorige week op TOGO stond ODO weer wat ruimer boven de “rode streep”. Met nog vier wedstrijden te gaan in deze competitie is het echter wel zaak om nog meer punten te pakken. Dit weekend reisden de selectie, ODO 1 en 2, af naar ’s Gravenzande om daar het door Arthyn Muller getrainde ONDO te bestrijden. Het veld werd eerst betreden door de reserves van beide verenigingen. Hoewel de thuisploeg de belangen van het 2e zwaarder vonden wegen dan een eventuele winst op ons vlaggenschip. Vier van de basis spelers van ONDO 1 starten in het 2e om daar de kastanjes uit het vuur te halen. Na een ruststand van 6-3 wist ODO de tweede helft, met inzet van A1 spelers, wel te winnen, maar scoorde te weinig voor de winst van de wedstrijd. Bij 10-8 klonk uiteindelijk het laatste fluitsignaal.
Het Maaslandse vlaggenschip speelde dus tegen een verzwakt ONDO, maar kwam in het begin toch maar moeizaam tot scoren. Sanne van Altena lijkt beslag gelegd te hebben op het verwijderen van de 0 op het scorebord, want ook deze week was zij het die voor ODO de molen aanzwengelde. Na de gelijkmaker was het andere Maaslandse vak tweemaal trefzeker, maar die voorsprong wist de thuisploeg weer weg te poetsen. ODO wist echter weer een voorsprong te nemen en gaf deze niet meer uit handen. Bij een 4-6 tussenstand na twintig minuten spelen schakelden de Maaslanders nog een tandje bij en liepen weg naar 4-8. Tot de rust zou deze voorsprong blijven en met om en om scoren werden de kleedkamers opgezocht bij de 6-10 ruststand.
In de tweede helft ging ODO verder waar het gebleven was en liep langzaam maar zeker steeds verder weg van de thuisploeg. Het waren ook nu weer de ODO dames die zich voortdurend met de aanvallen bemoeide en tot scoren kwamen. Doe daar de doelpunten van de heren bij en je ziet na 15 minuten een veilige marge op het scorebord staan van 8-15. Het was dus halverwege de tweede helft al duidelijk dat de jarige Dirk Sercu een klinkende overwinning kreeg van zijn spelersgroep. ODO zou de wedstrijd gedisciplineerd uitspelen en naar het eind van de wedstrijd steeds met de thuisploeg mee scoren. Hiermee kwam de 11-19 eindstand uiteindelijk op de formulieren te staan.
Een mooie overwinning voor het Maaslandse vlaggenschip, wat hiermee weer de aansluiting krijgt met de middenmoot. Er is nu weer een pauze van twee weekenden in de competitie, waarin alle spelers weer van hun kleine pijntjes kunnen herstellen. Dan staat op 10 mei de kraker tegen DES uit Delft op het programma op het ODO veld aan de Baanderheer. In deze wedstrijd gaat ODO ook weer voor de winst en het kampioensfeestje daarmee voor de Delftenaren een weekje uitstellen.