Voldoende animo

Door Jaap

Normaal gesproken is er niet zoveel animo voor het schrijven van een verslag van ODO 3, en wordt het natafelen beperkt tot het maken van grapjes met de naam van de tegenstander als lijdend voorwerp, met wisselend resultaat. Zo waren er tegen Door Eendracht Sterk een flauwe pogingen over desilussies en desoriëntatie. Tegen Oranje Nassau vonden wij het vertoonde ruwe spel van de Amsterdammers bij tijd en wijlen niet echt Koninklijk. Maar hoe anders was de animo voor het maken van flauwe grapjes afgelopen zaterdag. Daar was heus geen tijd voor, er moest gepresteerd worden!

 

De uitwedstrijd werd gespeeld met veel invallers omdat de ploeg uit Geldermalsen niet echt animo had deze te verzetten (zie ook verslag Patrick, let op, bevat flauwe woordspeligen http://bit.ly/1jC5f2e ). De gasten troffen dan ook een geheel andere ploeg aan afgelopen zaterdag. Dat er gisteren gespeeld werd mocht sowieso een wonder heten daar er geruchten gingen dat 12 april was komen vervallen vanwege gebrek aan animo voor deze datum (http://www.speld.nl/2014/04/10/12-april-gaat-niet-door/).

Met 16 goedgeluimde spelers ving de wedstrijd aan. Beide ploegen scoorde, alleen wij wat meer dan zij. Na een furieuze eerste helft mocht de B-garnituur van de heren ook nog hun opwachting maken in de tweede helft, en de schrijver dezes, mede door een poging mee te dingen naar de Bas van Buuren-cup inmiddels afgedaald tot de C-garnituur mocht op de bank plaatsnemen. 

 

Na afloop van dit blijspel waarin de tweede opeenvolgende titelkanidaat met zeer ruime cijfers werd verslagen was er nog wel animo voor een klein drankje, en bij het drankje daarna (of die daarna) werd duidelijk dat door het verlies van Oranje Nassau er een majestueze kans ligt op het kampioenschap. Aan 1 punt hebben we genoeg tegen Triaz in en uit Amsterdam. Mocht iemand in de tussentijd weten wat je met het woord Triaz kan doen meld het mij, dan komt er misschien wel weer een verslag.